Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: Proiect pentru reintroducerea orelor de educație rutieră în școli. Teorie în clasă, practică pe stradă

Publicat

roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, va depune la începutul săptămânii viitoare un proiect de lege pentru reintroducerea lecțiilor de educație rutieră la clasele I-IV, în școlile din România.

Dacă proiectul va trece de cele două Camere și apoi de președintele țării, agenții rutieri vor merge în școli de două ori pe lună și îi vor învăța pe elevi semnele de circulație, apoi vor ieși cu aceștia în stradă une îi vor învăța lucruri practice, legate de traversarea străzii de semafoare și mai ales legate de respectarea regulilor de circulație pentru pietoni.

Expunerea de motive a proiectului de lege:

”Poliţia Română trage un semnal puternic de alarmă: copiii sunt victime în 1 din 3 accidente în care sunt implicați pietoni. Probabilitatea de deces în cazul în care impactul are loc la o viteză a vehiculului de 50 km/h este de 90% sau chiar mai mult.

Riscul de producere a unui accident în zona şcolilor crește și este asociat şi cauzei de neacordare prioritate copiilor angajaţi în traversarea drumului la trecerile pentru pietoni. În acest caz, sancționarea șoferilor și semnalizarea corespunzătoare a drumurilor publice nu sunt măsuri sufieciente.

Copiii trebuie să fie educați în sensul prevenției unor astfel de accidente. În jumătate dintre accidentele rutiere sunt implicați pietoni.

Cursurile din programa școlară, activitățile din ”Săptămâna Altfel” sunt insuficiente pentru a diminua numărul victimelor accidentelor rutiere.

Indisciplina pietonilor, viteza excesivă a şoferilor, infrastructura rutieră precară și neglijența sunt responsabile pentru aproape jumătate din totalul accidentelor produse în România în ultimii ani.

Singura soluție care poate reduce numărul victimelor rutiere este educație timpurie.

Astfel, prin prezenta inițiativă legislativă propunem ca Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreaze o strategie privind educaţia pentru prevenția rutieră a elevilor, în dezbatere cu toți factorii decizionali, până la data de 31 decembrie 2020.

Strategia trebuie să fie transpusă în planurile-cadru de învăţământ începând cu anul şcolar 2021-2022. Ideal ar fi ca elevii din învățământul obligatoriu de stat, privat și confesional să beneficeze de cel puțin un curs de prevenție rutieră o dată la două săptămâni.

Școala va putea decide dacă această practică va fi extinsă prin curriculumul la decizia şcolii, la propunerea consiliului profesoral”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: 10 motive pentru care să votezi PNL și să votezi DA la referendumul împotriva corupției

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Ca deputat PNL de Alba, îi îndemn pe cei care cred în mine să iasă la vot în 26 mai, să pună ștampila pe candidații PNL și să voteze cu DA pe cele două buletine la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis împotriva corupției. Am să prezint 10 motive pentru care cred că susținerea PNL […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci (PNL): De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles?

Publicat

racuci

Claudiu Răcuci (PNL) – De ce oare se chinuie PSD să trimită europarlamentari la Bruxelles, atâta vreme cât ei sunt cei mai mari duşmani ai Uniunii Europene? Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci consideră că PSD şi ALDE au devenit cele mai nefrecventabile partide din Uniunea Europeană, deoarece, prin acţiunile şi declaraţiile lor, au demonstrat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate