Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: PSDragnea a refuzat creșterea burselor pentru învățământul tehnic, dar a găsit bani pentru partid

florin roman

Publicat

Deputatul Florin Roman a transmis un comunicat de presă în care anunță respingerea unui amendament și a unui proiect de lege privind creșterea bursei profesionale pentru elevii din învățământul tehnic, de către majoritatea PSD-ALDE. Acesta spune că impactul bugetar era de doar un milion de euro și face o comparație cu finanțarea pentru PSD în 2019, care ajunge la 46 milioane de euro. 

Comunicat de presă:

”Rând pe rând, PSDragnea a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege, pe care le-am depus ca deputat PNL, pentru creșterea bursei profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic de la 200 la 300 de lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 1 milion de euro.

O sumă infimă în comparație cu cele 46 de milioane de euro, pe care PSDragnea și i-a alocat cu nonșalanță, din banii românilor, reprezentând “bani pentru partid”! Motivul invocat de guvern este “temerea” depășirii deficitului bugetar, adică de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Practic, când vine vorba de copii, PSDragnea nu găsește niciodată bani, dar când e vorba de partid, 46 de milioane de euro sunt scoși foarte ușor. O alta lovitură dată învățămantului profesional și tehnic este reducerea săptămânilor de practică, de la 41 la 37, ceea ce înseamnă neechivalarea diplomelor de studiu in străinătate a absolvenților școlilor profesionale.

Cu toate că ne confruntăm cu o gravă criza a forței de muncă, în special calificată, PSDragnea pune pe butuci pentru a doua oară învățământul profesional și tehnic, motiv pentru care investitorii sunt obligați să aducă forță de muncă din Vietnam sau alte țări asiatice.

PNL are ca prioritate susținerea învățământului profesional și tehnic, precum și înființarea de noi școli de tip dual. În paralel, PNL susține creșterea bursei profesionale de la 200 la 300 de lei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate