Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: PSDragnea a refuzat creșterea burselor pentru învățământul tehnic, dar a găsit bani pentru partid

Publicat

florin roman

Deputatul Florin Roman a transmis un comunicat de presă în care anunță respingerea unui amendament și a unui proiect de lege privind creșterea bursei profesionale pentru elevii din învățământul tehnic, de către majoritatea PSD-ALDE. Acesta spune că impactul bugetar era de doar un milion de euro și face o comparație cu finanțarea pentru PSD în 2019, care ajunge la 46 milioane de euro. 

Comunicat de presă:

”Rând pe rând, PSDragnea a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege, pe care le-am depus ca deputat PNL, pentru creșterea bursei profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic de la 200 la 300 de lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 1 milion de euro.

O sumă infimă în comparație cu cele 46 de milioane de euro, pe care PSDragnea și i-a alocat cu nonșalanță, din banii românilor, reprezentând “bani pentru partid”! Motivul invocat de guvern este “temerea” depășirii deficitului bugetar, adică de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Practic, când vine vorba de copii, PSDragnea nu găsește niciodată bani, dar când e vorba de partid, 46 de milioane de euro sunt scoși foarte ușor. O alta lovitură dată învățămantului profesional și tehnic este reducerea săptămânilor de practică, de la 41 la 37, ceea ce înseamnă neechivalarea diplomelor de studiu in străinătate a absolvenților școlilor profesionale.

Cu toate că ne confruntăm cu o gravă criza a forței de muncă, în special calificată, PSDragnea pune pe butuci pentru a doua oară învățământul profesional și tehnic, motiv pentru care investitorii sunt obligați să aducă forță de muncă din Vietnam sau alte țări asiatice.

PNL are ca prioritate susținerea învățământului profesional și tehnic, precum și înființarea de noi școli de tip dual. În paralel, PNL susține creșterea bursei profesionale de la 200 la 300 de lei”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE ACCIDENT grav la Petreşti: Trei persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Publicat

smurd

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut în localitatea Petreşti. Din primele date, două autoturisme au intrat în coliziune. Una dintre persoanele rănite a rămas prinsă în caroseria maşinii. Potrivit ISU Alba, la faţa locului intervine Garda Sebeş cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Toate persoanele rănite sunt conştiente. UPDATE: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

A fost modificată legea armelor şi muniţiilor. Care sunt noile condiţii din proiectul adoptat de Parlament

Publicat

pistol

Legislaţia armelor şi muniţiilor a fost modificată prin vot final la Camera Deputaţilor asupra proiectului inițiat de guvern în cursul anului trecut. Una dintre modificări se referă la armele de tir, care vor putea fi folosite în scopul exclusiv de practicare a tirului sportiv, chiar și de tinerii sub 18 ani. “Persoanele care nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

De JOI: Înscrieri pentru LOCURI de PARCARE la Alba Iulia. Condiții, zone vizate, calendar și acte necesare

Publicat

parcari publice

Primăria Alba Iulia începe, din 20 iunie, înscrierile pentru atribuirea unor noi locuri de parcare de reședință, pe bază de abonament. Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare pentru fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar. Înscrierile se vor face între orele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rezervația Masa Jidovului, filmată cu drona. Cum arată unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din Alba

Publicat

Masa Jidovului este un monument al naturii cunoscut de localnicii de pe Valea Sebeșului și sub denumirea de „Masa Uriașului”. Formațiunea de piatră face parte dintr-o arie protejată de interes național, de fapt o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic situată în sud-vestul Transilvaniei, la granița dintre Alba și Sibiu. Rezervația naturală, inclusă în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate