Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: PSDragnea a refuzat creșterea burselor pentru învățământul tehnic, dar a găsit bani pentru partid

Publicat

florin roman

Deputatul Florin Roman a transmis un comunicat de presă în care anunță respingerea unui amendament și a unui proiect de lege privind creșterea bursei profesionale pentru elevii din învățământul tehnic, de către majoritatea PSD-ALDE. Acesta spune că impactul bugetar era de doar un milion de euro și face o comparație cu finanțarea pentru PSD în 2019, care ajunge la 46 milioane de euro. 

Comunicat de presă:

”Rând pe rând, PSDragnea a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege, pe care le-am depus ca deputat PNL, pentru creșterea bursei profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic de la 200 la 300 de lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 1 milion de euro.

O sumă infimă în comparație cu cele 46 de milioane de euro, pe care PSDragnea și i-a alocat cu nonșalanță, din banii românilor, reprezentând “bani pentru partid”! Motivul invocat de guvern este “temerea” depășirii deficitului bugetar, adică de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Practic, când vine vorba de copii, PSDragnea nu găsește niciodată bani, dar când e vorba de partid, 46 de milioane de euro sunt scoși foarte ușor. O alta lovitură dată învățămantului profesional și tehnic este reducerea săptămânilor de practică, de la 41 la 37, ceea ce înseamnă neechivalarea diplomelor de studiu in străinătate a absolvenților școlilor profesionale.

Cu toate că ne confruntăm cu o gravă criza a forței de muncă, în special calificată, PSDragnea pune pe butuci pentru a doua oară învățământul profesional și tehnic, motiv pentru care investitorii sunt obligați să aducă forță de muncă din Vietnam sau alte țări asiatice.

PNL are ca prioritate susținerea învățământului profesional și tehnic, precum și înființarea de noi școli de tip dual. În paralel, PNL susține creșterea bursei profesionale de la 200 la 300 de lei”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Incendiu la coșul de fum al unei case din Ciuguzel. Pompierii din Aiud au intervenit pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Ciuguzel. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la coșul de fum a unei locuințe din localitatea Ciuguzel. UPDATE: Incendiul a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre rambursarea taxei auto. Data limită până la care românii își vor primi înapoi banii

Publicat

evacuare esapament masina poluare co2

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că până la finele lunii aprilie, toate deciziile de impunere în privința restituirii taxei auto trebuie să fie emise, amenințând chiar cu demiteri în caz contrar. În plus, până la finele lunii mai, toți românii care au decizii de impunere ar trebui să își primească banii, potrivit ministrului. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Inconștiență fără limite, la Alba Iulia. Trei tineri au escaladat un stâlp de înaltă tensiune din oraș

Publicat

tineri stalp inalta tensiune

Teribilism dus la inconştienţă. Trei tineri au fost surprinși, vineri după-amiaza, în timp ce s-au urcat pe un stâlp de înaltă tensiune aflat în zona podului rutier de peste râul Ampoi, la ieșirea din municipiul Alba Iulia spre Cluj-Napoca. Un cititor Alba24 a surprins imagini cu trei tineri care s-au cățărat pe un stâlp de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Firmele, obligate să încheie asigurare de răspundere profesională. Proiect la Ministerul Justiţiei

Publicat

semnare acte

Firmele vor fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile necesare unei eventuale proceduri de insolvență. Prevederea se regăseşte într-un proiect de lege lansat vineri în dezbatere publică de Ministerul Justiției. Polița va trebui transmisă Registrului Comerțului, altfel această instituție va putea să pronunțe dizolvarea firmelor, adică, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate