Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Florin Roman și Mircea Hava, propuși pentru preluarea funcției de secretar general al PNL în locul lui Ilie Bolojan

Publicat

flori roman parlamentare alba24Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman ar putea să fie secretarul general al PNL în locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat şi el luni, conform Realitatea TV. În cărți pentru această funcție ar fi și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Partidul anunţă un congres în luna martie. Raluca Turcan va asigura conducerea interimară a Partidului Naţional Liberal, susţin surse din interiorul partidului.

UPDATE: Raluca Turcan a fost votată în unanimitate în funcția de președinte interimar al PNL, după demisia Alinei Gorghiu. Totodată,  secretar general al PNL a fost ales Marian Petrache, şeful CJ ILFOV. 

Despre posibilitatea de a prelua funcția de secretar general al PNL, Florin Roman spune că nu este nimic stabilit.

„Este o discuție dar eu nu știu dacă voi accepta. La 12.00 vom avea ședință și se va decide. Era o discuție legată și de Mircea Hava, vedem în ședință” a declarat Florin Roman.

Luni seara, la Bucureşti, a fost o şedinţă de pregătire a reuniunii BPN de marţi, la care au participat liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate de peste 20% la alegeri, adică peste scorul la nivel naţional al formaţiunii.

Dezbaterile celor prezenţi la şedinţa de luni seară au durat aproape trei ore şi au existat două curente de opinie: lideri judeţeni care au propus ca Alina Gorghiu şi actuala echipă demisionară să asigure interimatul până la congres şi alţii care au propus o echipă nouă.

Alina Gorghiu a demisionat, luni, de la conducerea PNL. În şedinţele de luni seara şi marţi, Gorghiu va cere liderilor din partid să organizeze alegeri în cel mai scurt timp.

Fostul preşedinte al PNL a declarat jurnaliştilor că va veni cu o propunere marţi şi că îi susţine pe oamenii cu rezultate în PNL.

„Discuţia a fost una informală, cu liderii organizaţiilor care au luat peste media pe ţară. Nu a fost o şedinţă în care să se ia decizii oficiale. Pentru funcţiile care s-au vacantat şi pentru interimat va fi o regulă pe care o vom respecta, meritocraţia şi cei care au obţinut rezultate bune în partid, aceştia vor fi sprijiniţi. Mâine veţi vedea propunerile şi sper să fie bine primite. Întotdeauna, obiectivul pe care mi l-am propus a fost să susţin oameni care au produs rezultate în PNL, indiferent dacă a ieşit mereu. Voi intra mâine cu o propunere pentru colegi mei. Mâine veţi afla decizia finală „, a mai explicat Alina Gorghiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax