Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman solicită sprijinul autorităţilor locale în proiectul „Alba Iulia, Capitală Culturală Europeană 2020”. Vezi propunerile


Publicat

În sprijinul proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, solicită implicarea administraţiei locale şi a celei judeţene. Astfel, Roman propune Primăriei Municipiului Alba Iulia să înfiinţeze un Serviciu Special „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020” şi Consiliului Judeţean să cuprindă în bugetul pentru anul 2012 cheltuielile pentru construcţia unui teatru la Alba Iulia.

Serviciu Special „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020” la Primărie

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a afirmat vineri, în conferinţă de presă, că propune Primăriei Municipiului Alba Iulia să înfiinţeze un serviciu dedicat în exclusivitate proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”.

„Cred că este extrem de necesară înfiinţarea la nivelul Primăriei Alba Iulia a unui Serviciu Capitală Culturală Europeană sau cum ar vrea dumnealor să îl boteze, care să se ocupe strict de problema tehnică şi administrativă, de luna viitoare, a Asociaţiei <Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană>. În acest serviciu să fie oameni independenţi politic, să asigure continuitate şi să nu fie presaţi de cei care conduc azi sau mâine primăria Alba Iulia”, a spus Roman. El a menţionat că de curând s-au făcut demersurile necesare depunerii actelor pentru transformarea Comitetului de Iniţiativă al acestui proiect în asociaţie, această cerere urmând să fie aprobată de către Ministerul Justiţiei în 30 de zile.

Despre finanţarea serviciului din administraţia locală, Roman a explicat că aceasta ar fi posibilă prin renegocierea contractului cu SC „Grup Corint”, acţiune pe care o va cere în mod imperativ în cazul în care anul viitor PNL va fi majoritar în Consiliul Local: „Mi se pare normal ca aceste investiţii să aducă bani albaiulienilor şi nu doar unei fime private. Cred că este foarte necesar ca toţi banii investiţi în Cetate să se întoarcă spre albaiulieni. Altfel, Cetatea va rămâne un loc de promenadă în care s-au investit 200 milioane de euro şi câstigul albaiulienilor va fi doar acela că vor avea unde să se plimbe prin şanţurile cetăţii sau prin spaţiile amenajate”.

Teatru nou, propus pentru construire la Alba Iulia, în 2012

În plus, Florin Roman va solicita Consiliului Judeţean ca, din bugetul pentru anul 2012, să finanţeze construcţia unui nou teatru în Alba Iulia: „Solicit imperativ domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, să cuprindă în bugetul pe 2012 cheltuielile pentru construcţia noului teatru la Alba Iulia şi sper ca lucrările să înceapă cel târziu în primăvara anului 2012. Eu cred că ar fi un semn de normalitate. Un semn că aceşti oameni pot să îşi facă treaba foarte serios şi că nu susţin acest proiect doar prin mass-media, pentru ca apoi să pună frâna necondiţionat acestui proiect”.

Soluţii pentru supravieţuirea proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”, în caz de refuz al sprijinului autorităţilor locale şi judeţene

În cazul în care autorităţile locale vor refuza implicarea în acest proiect, Florin Roman a anunţat că se va opune opririi acestui proiect din lipsă de fonduri: „Am demarat deja discuţii pentru a duce proiectul mai departe prin voluntariat şi autofinanaţare. Eu sper că totuşi aceşti oameni vor înţelege că orgoliile trebuie lăsate la o parte, pentru că aici ne luptăm pe o temă europeană şi că vorbim despre cel mai important proiect pentru Alba Iulia după revoluţie. Este un proiect care va genera peste 3500 de locuri de muncă şi venituri de 300 milioane de euro, potrivit datelor oficiale comunicate de reprezentanţii Comisiei Europene”.

De asemenea, acesta va propune colegilor, la următoarea întâlnire referitoare la acest proiect, să demareze o acţiune de consultare a părerii populaţiei despre această cauză: „Ne vom apuca de strâns semnături în vederea organizării unui referendum. Să îi lăsăm pe cetăţeni să îşi decidă singuri viitorul acestui proiect”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. Sorinca

  vineri, 16.12.2011 at 20:00

  S-a incalzit vremea in ultimul timp prin Alba-Iulia? Intreb ca vad ca Piticul Atomic a iesit din „scorburile” unde a stat „ascuns” cateva zile, ca nu a mai infectat publicatii Albei-Iulia, cu tampeniile lui, si am crezut ca Alba-Iulia a scapat de aceasta „pacoste”!

 2. has

  vineri, 16.12.2011 at 21:41

  unde vrei sa se construiasca teatru, in curte la tine? la gradul tau de cultura crezi ca teatrul e cat un chiosc de ziare?

  • Ovidiu

   sâmbătă, 17.12.2011 at 10:06

   Bai domnule „has”…
   Ne bucuram ca faci HAZ de necaz, tu nu ai curajul sa ne masori gradul de cultura, pentru ca nu ai nici macar un NUME.

 3. Florin Roman

  sâmbătă, 17.12.2011 at 08:44

  Teatrul va fi ridicat in spatele spitalului de neuro de lângă catedrala.

  • Aurelian

   sâmbătă, 17.12.2011 at 13:00

   Florinele de unde ai sa gasesti finantatori pentru cele 200.000.000€, de cat ai nevoie, ca prin scorburile in care iti duci „veacul”, ai numai putregai si nu aur. Aur ai la Rosia Montana, dar voi politic sunteti impotriva extragerii lui.

  • Aurelian

   sâmbătă, 17.12.2011 at 21:20

   Florinel, rau a facut ala, care te-a dus(temporar) la Bucale, mai bine te lasa cu Chioscul tau de ziare, ca cel putin in acel negot esti „AS”. Acum esti ca gascanul din snoava populara „te pricepi la toate, dar nicaieri esti bun”(Cica s-a certat gascanul cu paunul, si l-a intrebat gascanul pe paun, tu ai numai pene frumoase, si omul de apeciaza mai mult pe tine, dacat pe mine, care stiu sa cant, gasca face oaua, penele mele sunt folositoare, inot si pescuiesc. La care paunul ii raspunde, tu faci de toate si minic bine, pe cand eu doar sunt frumos, si pentru acest lucru ma apreciaza omul)!

 4. Florin Roman

  sâmbătă, 17.12.2011 at 15:30

  De regula nu intru in polemica cu infantili si nu o sa o fac nici de data asta. Pentru informarea corecta a cetățenilor, trebuie spus ca bugetul Sibiului a fost de circa 15 milioane de euro pentru întreg evenimentul, bani proveniti de la Comisia Europeana, sponsori, autoritățile locale si centrale. Au investit 15 si au câștigat 300 de milioane de euro. O alta sursa poate fi cea enuntata mai sus!

  • Aurelian

   duminică, 18.12.2011 at 14:15

   Alba-Iulia nu are infrastructura culturala a Sibiului, „infantilule”!

   • el conquistador

    duminică, 18.12.2011 at 18:11

    din fericire sikbiul nu l-a avut nici pe aurelian……ca era vai de capul sibienilor:)

    • Aurelian

     luni, 19.12.2011 at 19:23

     Hei, „cuceritorule(el conquistador)”, am vazut ce „cultura vreti sa faceti”, cand voi pricepeti prin „infrastructura culturala”, autostrazi, drumuri si poduri. Ce putin Piticul Atomic ii de inteles, ca „s-a cultivat” la „cresterea si vanzarea castravetilor”, dar voi ceilalti(culti si teligenti), chiar vreti sa vindeti „gogosi perisate” alba-Iulienilor?

 5. Aurelian

  miercuri, 28.12.2011 at 16:26

  Este foarte usor sa incasezi 25 la fundul altuia! Si sa faci propuneri imposibile de realizat, si sa ceri ajutorul altora sa le finanteze!
  Propun Piticului Atomic, daca tot se cramponeaza sa faca Alba-Iulia, Capitala Culturala Europeana a Culturii in 2020, sa faca o fundatie, sa stranga fonduri si sa finanteze actiune, sa ceara „iubitorilor de cultura din Alba”, sa cotizeze lunar o anumita suma, ca doar 75% din populatia Albei-Iulia sunt de acord cu proiectul. Eu insa cred ca acordul lor ii numai pana la punga, dincolo nimic. De ce sa pui primarul sa dubleze si sa tripleze impozitele si taxele locale, Piticul Atomic poate strange bani de la miliardarii postdecembristi de carton, ca doar toti sun „implicati”, in acte benefice”, si „plang” in fata unui „caz social izolat”, si astfel in 8 ani va putea strange cei 15.000.000€,cu cat crede Piticul Atomic sa poata finanta actiunea. Actiunea, inseamna proiect realizabil, nu vorbe in vant !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Un sfert dintre românii care muncesc de acasă spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai bine de un sfert dintre ei (26%) spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit, reiese din datele unui studiu de specialitate, publicat luni.

Conform cercetării realizate de Reveal Marketing Research, în ceea ce priveşte avantajele resimţite când vine vorba despre „work from home”, 45% dintre cei chestionaţi se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoţională s-a înrăutăţit.

Studiul de specialitate arată că, deşi 79% dintre români, consideră că sunt la fel de eficienţi sau mai eficienţi decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenţi au declarat că muncesc mai multe ore zilnic.

De asemenea, pentru aproape jumătate dintre respondenţi telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, însă 56% din totalul participanţilor la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experienţă de muncă îmbunătăţită.

Datele cercetării de Reveal Marketing Research, realizate pentru LG Electronics în România, arată că aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie, dar specialiştii atenţionează asupra faptului că o poziţie incorectă în faţa laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deşi cei mai mulţi dintre noi sunt conştienţi de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre şi cedăm tentaţiei de a lucra de pe canapea.

În plus, experţii menţionează faptul că, pentru a preîntâmpina efectele psihologice negative cât timp lucrăm de acasă, un instrument de refugiu ar fi jocurile video. În acest context, 86% dintre participanţii la studiu au afirmat că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

„Gaming-ul oferă o modalitate rapidă şi uşor accesibilă de a te conecta cu o comunitate şi de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi şi chiar să ne facem cunoştinţe noi – pe unu din patru respondenţi gaming-ul l-a ajutat să menţină legătura cu prietenii în perioada pandemiei” susţin specialiştii.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eşantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parţial sau integral de acasă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Armata, implicată în campania de vaccinare. MApN a anunțat centrele regionale în care va fi depozitat vaccinul anti-Covid

Publicat

Armata este implicată în Campania de vaccinare anti-Covid. MApN a anunțat luni, într-un comunicat de presă, centrele în care vor fi depozitate vaccinurile, după ce vor ajunge în țară.

”În cadrul şedinţei de luni, 23 noiembrie, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate naţională” desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost subliniat că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19, revenindu-i responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional.

Vezi și Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunțat când ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID

Au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, precizează MApN în comunicat.

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vezi LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare anti-COVID. Precizări oficiale

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Senatorii și deputații USR au decis să își dea DEMISIA din Parlament. NU vor putea beneficia de PENSII SPECIALE

Publicat

Toți senatorii și deputații USR își vor da marți demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensii speciale. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputați și 13 senatori.

Decizia a fost luată după ce inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale nu s-a materializat, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro

Vezi și Pensiile vor fi recalculate în 2021: Cine sunt cei care vor avea de pierdut dacă nu îndeplinesc anumite condiții

Un parlamentar poate beneficia de pensie specială cu condiția ca mandatul acestuia să fie complet. În cazul deputaților și senatorilor USR, aceștia se află la primul mandat. Dacă mandatul nu este complet nu vor mai putea beneficia de pensia specială.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. „Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.

Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.

În cazul în care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arată în programul de guvernare propus de USR-PLUS.

Cât este pensia specială a unui parlamentar

Peste  750 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an. Pensia medie a unui parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Cea mai mică pensie specială este de 2000 de lei, iar cea mai mare de 12.000 de lei. Cele 768 de pensii speciale ale parlamentarilor costă cât 3.268 de pensii medii ale românilor de rând. de menționat că pensia specială se adaugă la pensia normală pe baza contributivității pe care o obțin  în urma locurilor de muncă înafara mandatului de parlamentar.

După patru ani de mandat pensia specială este de 2.000 de lei pe lună, în vreme ce un român de rând primește, în medie, 1.373 de lei pe lună după 35 de ani de muncă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vânzările de autoturisme ”verzi” au crescut cu peste 15% în România. Ce modele au fost cumpărate

Publicat

masini electrice

Vânzările de maşini ecologice noi au crescut în România, în primele zece luni ale anului, cu 15,15%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019, până la 6.385 de unităţi, arată datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA).

La 31 octombrie 2020, ponderea autoturismelor electrice şi hibride noi în totalul pieţei auto locale ajunsese la 6,6%, peste nivelul perioadei similare din 2019, când aceasta a fost de 4,2%.

Conform datelor centralizate de APIA, în intervalul ianuarie – octombrie 2020, cele mai multe achiziţii noi au fost consemnate la categoria autoturismelor hibride, respectiv 3.950 de exemplare, în scădere cu 3,5%, comparativ cu primele zece luni din anul precedent.

De asemenea, vânzările de autoturisme electrice au înregistrat un salt de 54,4%, până la 1.780 de unităţi, în timp de modelele plug-in au consemnat 655 de exemplare, mai mult cu 119,1%, raportat la perioada de referinţă.

Statistica de specialitate relevă faptul că, în topul celor mai comercializate autoturisme 100% elecrice, conduce, la finalul primelor zece luni din an, Renault – cu 475 de unităţi, urmată de Skoda (331 unităţi), Volkswagen (274), Hyundai (191), BMW (89), smart (74), Nissan (71), Peugeot (67), Tesla (51) şi Opel (37).

În acelaşi timp, cele mai multe autoturisme hibride vândute în România, în perioada analizată, au fost înregistrate de: Toyota – cu 3.387 de unităţi, Lexus (157), Hyundai (140), Honda (127), Ford (93), Kia (30) şi Subaru (16).

În topul vânzărilor de autoturisme plug-in, pe primul loc se află, la zece luni, BMW – cu 98 de exemplare, urmată de Volvo (94), Mercedes-Benz (88), Ford (80), Mitsubishi (75), Porsche (58), Hyundai (43), Skoda (34), Toyota (19) şi Mini (18).

La nivelul lunii octombrie, în România s-au comercializat 996 de autoturisme ecologice, în creştere cu 20,43% comparativ cu luna septembrie, când se vânduseră 827 de unităţi noi, iar ponderea în total piaţă a crescut la 8%, de la 7,7%.

La începutul lunii noiembrie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, anunţa că prin Programul „Rabla Plus” au fost rezervate peste 4.000 de maşini electrice. De asemenea, întrucât bugetul acestui program s-a epuizat cu mult înainte de finalul anului, s-a aprobat o suplimentare a acestuia de la 140 de milioane de lei la 200 de milioane de lei.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate