Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman solicită sprijinul autorităţilor locale în proiectul „Alba Iulia, Capitală Culturală Europeană 2020”. Vezi propunerile

Publicat

În sprijinul proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, solicită implicarea administraţiei locale şi a celei judeţene. Astfel, Roman propune Primăriei Municipiului Alba Iulia să înfiinţeze un Serviciu Special „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020” şi Consiliului Judeţean să cuprindă în bugetul pentru anul 2012 cheltuielile pentru construcţia unui teatru la Alba Iulia.

Serviciu Special „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020” la Primărie

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a afirmat vineri, în conferinţă de presă, că propune Primăriei Municipiului Alba Iulia să înfiinţeze un serviciu dedicat în exclusivitate proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”.

„Cred că este extrem de necesară înfiinţarea la nivelul Primăriei Alba Iulia a unui Serviciu Capitală Culturală Europeană sau cum ar vrea dumnealor să îl boteze, care să se ocupe strict de problema tehnică şi administrativă, de luna viitoare, a Asociaţiei <Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană>. În acest serviciu să fie oameni independenţi politic, să asigure continuitate şi să nu fie presaţi de cei care conduc azi sau mâine primăria Alba Iulia”, a spus Roman. El a menţionat că de curând s-au făcut demersurile necesare depunerii actelor pentru transformarea Comitetului de Iniţiativă al acestui proiect în asociaţie, această cerere urmând să fie aprobată de către Ministerul Justiţiei în 30 de zile.

Despre finanţarea serviciului din administraţia locală, Roman a explicat că aceasta ar fi posibilă prin renegocierea contractului cu SC „Grup Corint”, acţiune pe care o va cere în mod imperativ în cazul în care anul viitor PNL va fi majoritar în Consiliul Local: „Mi se pare normal ca aceste investiţii să aducă bani albaiulienilor şi nu doar unei fime private. Cred că este foarte necesar ca toţi banii investiţi în Cetate să se întoarcă spre albaiulieni. Altfel, Cetatea va rămâne un loc de promenadă în care s-au investit 200 milioane de euro şi câstigul albaiulienilor va fi doar acela că vor avea unde să se plimbe prin şanţurile cetăţii sau prin spaţiile amenajate”.

Teatru nou, propus pentru construire la Alba Iulia, în 2012

În plus, Florin Roman va solicita Consiliului Judeţean ca, din bugetul pentru anul 2012, să finanţeze construcţia unui nou teatru în Alba Iulia: „Solicit imperativ domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, să cuprindă în bugetul pe 2012 cheltuielile pentru construcţia noului teatru la Alba Iulia şi sper ca lucrările să înceapă cel târziu în primăvara anului 2012. Eu cred că ar fi un semn de normalitate. Un semn că aceşti oameni pot să îşi facă treaba foarte serios şi că nu susţin acest proiect doar prin mass-media, pentru ca apoi să pună frâna necondiţionat acestui proiect”.

Soluţii pentru supravieţuirea proiectului „Alba Iulia Capitală Culturală Europeană în 2020”, în caz de refuz al sprijinului autorităţilor locale şi judeţene

În cazul în care autorităţile locale vor refuza implicarea în acest proiect, Florin Roman a anunţat că se va opune opririi acestui proiect din lipsă de fonduri: „Am demarat deja discuţii pentru a duce proiectul mai departe prin voluntariat şi autofinanaţare. Eu sper că totuşi aceşti oameni vor înţelege că orgoliile trebuie lăsate la o parte, pentru că aici ne luptăm pe o temă europeană şi că vorbim despre cel mai important proiect pentru Alba Iulia după revoluţie. Este un proiect care va genera peste 3500 de locuri de muncă şi venituri de 300 milioane de euro, potrivit datelor oficiale comunicate de reprezentanţii Comisiei Europene”.

De asemenea, acesta va propune colegilor, la următoarea întâlnire referitoare la acest proiect, să demareze o acţiune de consultare a părerii populaţiei despre această cauză: „Ne vom apuca de strâns semnături în vederea organizării unui referendum. Să îi lăsăm pe cetăţeni să îşi decidă singuri viitorul acestui proiect”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Sorinca

    vineri, 16.12.2011 at 20:00

    S-a incalzit vremea in ultimul timp prin Alba-Iulia? Intreb ca vad ca Piticul Atomic a iesit din „scorburile” unde a stat „ascuns” cateva zile, ca nu a mai infectat publicatii Albei-Iulia, cu tampeniile lui, si am crezut ca Alba-Iulia a scapat de aceasta „pacoste”!

  2. has

    vineri, 16.12.2011 at 21:41

    unde vrei sa se construiasca teatru, in curte la tine? la gradul tau de cultura crezi ca teatrul e cat un chiosc de ziare?

    • Ovidiu

      sâmbătă, 17.12.2011 at 10:06

      Bai domnule „has”…
      Ne bucuram ca faci HAZ de necaz, tu nu ai curajul sa ne masori gradul de cultura, pentru ca nu ai nici macar un NUME.

  3. Florin Roman

    sâmbătă, 17.12.2011 at 08:44

    Teatrul va fi ridicat in spatele spitalului de neuro de lângă catedrala.

    • Aurelian

      sâmbătă, 17.12.2011 at 13:00

      Florinele de unde ai sa gasesti finantatori pentru cele 200.000.000€, de cat ai nevoie, ca prin scorburile in care iti duci „veacul”, ai numai putregai si nu aur. Aur ai la Rosia Montana, dar voi politic sunteti impotriva extragerii lui.

    • Aurelian

      sâmbătă, 17.12.2011 at 21:20

      Florinel, rau a facut ala, care te-a dus(temporar) la Bucale, mai bine te lasa cu Chioscul tau de ziare, ca cel putin in acel negot esti „AS”. Acum esti ca gascanul din snoava populara „te pricepi la toate, dar nicaieri esti bun”(Cica s-a certat gascanul cu paunul, si l-a intrebat gascanul pe paun, tu ai numai pene frumoase, si omul de apeciaza mai mult pe tine, dacat pe mine, care stiu sa cant, gasca face oaua, penele mele sunt folositoare, inot si pescuiesc. La care paunul ii raspunde, tu faci de toate si minic bine, pe cand eu doar sunt frumos, si pentru acest lucru ma apreciaza omul)!

  4. Florin Roman

    sâmbătă, 17.12.2011 at 15:30

    De regula nu intru in polemica cu infantili si nu o sa o fac nici de data asta. Pentru informarea corecta a cetățenilor, trebuie spus ca bugetul Sibiului a fost de circa 15 milioane de euro pentru întreg evenimentul, bani proveniti de la Comisia Europeana, sponsori, autoritățile locale si centrale. Au investit 15 si au câștigat 300 de milioane de euro. O alta sursa poate fi cea enuntata mai sus!

    • Aurelian

      duminică, 18.12.2011 at 14:15

      Alba-Iulia nu are infrastructura culturala a Sibiului, „infantilule”!

      • el conquistador

        duminică, 18.12.2011 at 18:11

        din fericire sikbiul nu l-a avut nici pe aurelian……ca era vai de capul sibienilor:)

        • Aurelian

          luni, 19.12.2011 at 19:23

          Hei, „cuceritorule(el conquistador)”, am vazut ce „cultura vreti sa faceti”, cand voi pricepeti prin „infrastructura culturala”, autostrazi, drumuri si poduri. Ce putin Piticul Atomic ii de inteles, ca „s-a cultivat” la „cresterea si vanzarea castravetilor”, dar voi ceilalti(culti si teligenti), chiar vreti sa vindeti „gogosi perisate” alba-Iulienilor?

  5. Aurelian

    miercuri, 28.12.2011 at 16:26

    Este foarte usor sa incasezi 25 la fundul altuia! Si sa faci propuneri imposibile de realizat, si sa ceri ajutorul altora sa le finanteze!
    Propun Piticului Atomic, daca tot se cramponeaza sa faca Alba-Iulia, Capitala Culturala Europeana a Culturii in 2020, sa faca o fundatie, sa stranga fonduri si sa finanteze actiune, sa ceara „iubitorilor de cultura din Alba”, sa cotizeze lunar o anumita suma, ca doar 75% din populatia Albei-Iulia sunt de acord cu proiectul. Eu insa cred ca acordul lor ii numai pana la punga, dincolo nimic. De ce sa pui primarul sa dubleze si sa tripleze impozitele si taxele locale, Piticul Atomic poate strange bani de la miliardarii postdecembristi de carton, ca doar toti sun „implicati”, in acte benefice”, si „plang” in fata unui „caz social izolat”, si astfel in 8 ani va putea strange cei 15.000.000€,cu cat crede Piticul Atomic sa poata finanta actiunea. Actiunea, inseamna proiect realizabil, nu vorbe in vant !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax