Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: Soluţia găsită de ministrul Sănătăţii pentru acoperirea scăderilor salariale este ilegală

Publicat

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Deputatul PNL de Alba Florin Roman consideră că “soluția salvatoare” găsită de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru acoperirea scăderilor salariale ale celor circa 50.000 de angajați din sănătate, “înseamnă folosirea veniturilor proprii”, ceea ce, în opinia politicianului este ilegal.

Acesta explică faptul că OUG 90 interzice acordarea de stimulente în acest an. “Așadar, ministrul Pintea, cea care este vinovată de haosul salarizării, prin promovarea unui Regulament de sporuri șchiop, trebuie să mai știe că a anunțat din nou o măsură nesustenabilă și mincinoasă! E evident chiar și pentru un elev de școală primară că nu toate unitățile spitalicești au venituri proprii”, susţine Florin Roman.

Mai spune că mult așteptata circulară comună a miniștrilor Sănătății și Muncii, Sorina Pintea, respectiv, Olguța Vasilescu, nu a ajuns nici până astăzi în spitale, în condiţiile în care “acum câteva zile se dădeau asigurări că vorbim de doar… două ore, timp în care circulara ar fi trebuit să ajungă la destinatar”. Astfel, documentul ar putea fi numit „o circulară pierdută”, precizează Roman.

Acesta indică şi două soluţii, sugerate de PNL, ministrului:

“Modificați OUG 90/2017 și introduceți excepția acordării stimulentelor pentru sectorul de sănătate, astfel încât să existe și baza legală pentru ca managerii să poată utiliza acești bani;

Acceptați plafonarea diferențiată a sporurilor în funcție de clasificarea spitalelor și încurajați meritocrația”.

Florin Roman mai spune că persoanele care au pierdut sume importante din veniturile salariale încep deja acțiuni în instanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax