Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, inclus în sistemul național de diagnosticare COVID-19

Publicat

s

Începând de luni, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi inclus în sistemul național de diagnostic pentru COVID-19, a anunțat vineri deputatul PNL Florin Roman. 

El a explicat că a început, în calitate de parlamentar, demersurile de includere a unității medicale din Alba Iulia în rețeaua națională, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza.

”Astăzi (n.r. vineri), ministrul Sănătății, dr. Nelu Tatar și secretarul de stat Andrei Baciu mi-au confirmat că de luni, după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial, spitalul județean devine parte a sistemului național, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de testare la nivelul județului Alba.

Totodată, includerea în rețeaua națională, asigură fluxul necesar de kituri de testare din partea companiei Unifarm, dar și decontarea sumei de 200 lei/test, de către stat, prin Ministerul Sănătății.

În calitate de parlamentar mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru celeritatea cu care a răspuns solicitărilor noastre, dar și firmei Transavia, care a donat unul din cele mai performante PCR-uri de testare din România, peste 3.500 de kituri și contravaloarea extractoarelor automatizate.

Așadar, cu DSP Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, ca centre autorizate de testare la nivel național, Alba devine practic unul dintre cele mai importante centre de la nivel național, cu o putere de testare ca marile orașe și rezultate în doar câteva ore.

Asta înseamnă că putem apăra medicii, pacienții și bolnavii, că putem depista virusul în timp util și lua măsurile care se impun. Pe scurt: salvarea de vieți omenești! Doamne ajuta!”, a declarat deputatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 04.04.2020 at 15:09

    Asta da stire ! Sper sa nu o stergeti si pe asta ? Nu va convine ca va citeste lumea si comenteaza ? Stergeti LASA UN COMENTARIU si stai linstiti, ca nu va mai suna nimeni sa va ia la intrebari de ce publicati comentarii care nu convin unora.
    De exemplu astazi in piata de jos (hala) am vazut pe Darzu la cumparaturi. S-a foit pe acolo cu nevastasa si a dat sa plece. Cand sa ajunga la iesire, apare una in fuga cu o punga cu un calup mare de branza si i-l plaseaza rapid. Nici un gest sa scoata vreun ban din buzunar.Il ia si pleaca de parca ar fi fost normal sa-l primeasca. Rusinos, sa stai la pomana ! Mai am una cu Hava, dar avand in vedere ca a disparut din peisaj o las pe alta data.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax