Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Problemele arheologice din Cetatea Alba Carolina, sesizate în cadrul unei întâlniri cu ministrul Culturii

Publicat

Aşa cum preciza săptămâna trecută, liberalul Florin Roman a luat legătura cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, pentru a sesiza probleme despre descoperirile arheologice din vara aceasta în zonele de şantier din Cetate, dovezi istorice reacoperite cu pământ. În urma întâlnirii cu ministrul, acesta i-a solicitat lui Florin Roman fotografii de la faţa locului, pentru a vedea despre ce este vorba, dar şi orice dovezi de „arheologie cu buldozerul”.

Liberalul a declarat că trebuiau să fie operate descărcări arheologice, iar siturile să fie puse în valoare şi nu să se răscolească pământul cu buldozere în Parcul Custozza, iar mai apoi să se acopere totul sub pământ, în tăcere.

Politicianul l-a făcut responsabil pe şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Matei Drâmbărean, de toate neregulile ce planează asupra acestei situaţii. Liberalul a acuzat conducerea direcţiei de presiuni pentru ca lucrările în şantierele din Cetate să continue fără să se facă descărcări arheologice.

Florin Roman i-a prezentat ministrului Kelemen Hunor situaţia, semnalând distrugerile din zona Ravelinului Trinitarienilor. A amintit că s-a cerut defrişarea Parcului Custozza pe motivul necesităţii descărcării arheologice a zonei. Florin Roman a precizat că aceasta se face pe „… un metru şi jumătate lăţime de şanţ”. Cu toate acestea, liberalul susţine că „descoperirile sunt unice în lumea romană şi sunt distruse şi ignorate, la ordinul lui Drâmbărean”.

Ministrul s-a arătat interesat de cercetarea situaţiei, solicitând în plus orice dovadă a neregulilor din cadrul lucrărilor de reabilitare menţionate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax