Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GALERIE FOTO: Foc de tabără, concerte și întreceri sportive la sărbătoarea „Fiii satului” din Limba

Publicat

 Ca în fiecare an, satul Limba, situat pe malul râului Mureș, la 7 kilometri de Alba Iulia, găzduieşte sărbătoarea „Fiii satului”. Evenimentul ajuns tradiție se află la cea de a 43-a ediție și este organizat de Asociația „Limbenii” , Consiliul Local Ciugud și Primăria  Ciugud.

Sărbătoarea a debutat sâmbătă cu o competiţie de fotbal, în care s-au întrecut echipele celor șase sate ale comunei Ciugud, iar miza este trofeul „Fiii satului Limba”. Scopul, pe lângă cel competiţional, a fost acela  de a lega noi prietenii şi a depăna amintiri comune, ocazie cu care participanții au servit şi un savuros berbecuț la ceaun, preparat de localnicul Ionu lui Sâvu.

În cadrul evenimentului a avut loc și un seminar intitulat „Satul Limba – trecut, prezent, viitor”, prilej cu care vor fi prezentate referate pe teme precum:

– „Situl Bordani – vestigii. Despre vechea vatră a satului”

– „Influenţa râului Mureş în viaţa satului. Despre plutărit”

– „Istoria Monumentului satului Limba. Despre eroii satului”

– „Obiceiuri şi tradiţii. Despre jocurile copilăriei şi de societate ale satului Limba”

– „Pricolici – porecla limbenilor. Despre numele satului”

– „Şcoala satului . Despre dascălii şi elevii satului Limba”

– „Biserica satului. Despre preoţii şi enoriaşii parohiei Limba”

– „Averea spirituală şi materială a satului. Despre viziunea de dezvoltare a satului Limba”

– „Bărbatul limbean”

– „Vânători şi pescari din Limba”

– „Sportul şi sportivii satului Limba”

Seminarul este organizat de cercul literar ASTRA, Clement Munteanu din Limba şi Asociaţia „Limbenii” şi vor participa invitaţi de marcă ai vieţii culturale şi politice ale judeţului Alba.

Duminică, programul a continuat cu o slujbă de pomenire, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și cu o interpretare a tulnicăreselor din comuna Avram Iancu. Pe lângă acestea, a mai avut loc o piesă de teatru – „Oile domnului”-satul electronic, care  va fi jucată de elevi şi studenţi din satul Limba.

După a urmat un spectacol popular, spre încântarea participanțiilor. Spre seară limbenii dar și invitații  au avut parte de un foc de tabără.

”Sperăm că această mirifică reîntâlnire a marii familii a limbenilor să fie un impuls spre a continua şi cu alte acţiuni, care, împreună cu aceasta, vor fi imortalizate în tunelul timpului şi îşi vor pune amprenta în sufletul localnicilor, peste timp” a declarat Dorin Bucur, președintele Asociației „Limbenii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax