Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOCAR de coronavirus în localitatea Săliștea Deal din Alba. 12 persoane INFECTATE, contacții lor, izolați la domiciliu

Publicat

12 cazuri de coronavirus sunt confirmate în comuna Săliștea, satul Săliștea Deal din județul Alba. În satul respectiv trăiesc 250 de persoane. Prima dată au fost confirmate 4 cazuri, dar în urma a peste 60 de teste, în data de 6 mai 2020, odată cu obținerea rezultatelor au fost confirmate încă 8 persoane ca fiind infectate cu COVID-19.

În cel mai scurt timp acestea au fost transportate pentru îngrijire și supraveghere la unități sanitare din județ specializate în tratarea acestei boli și, totodată, au fost dispuse măsuri de supraveghere și intensificare a măsurilor de izolare prevăzute în legislație.

Toți contacții celor pozitivi se află izolați la domiciliu.

Potrivit DSP Alba, în acest context azi, 7 mai 2020, la sediul Primăriei Săliștea a avut loc o ședință de lucru în vederea stabilirii celor mai bune măsuri pentru a evita răspândirea virsului în comunitate, întâlnire la care au participat prefectul județului Alba, conducerea primăriei comunei Săliștea, conducerea DSP Alba, precum și conducerea IPJ, ISU, IJJ.

Această ședință a fost urmată de o deplasarea în teren, în zonele cele mai afectate ale comunei, unde autoritățile au oferit explicații cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor legale și a procedurilor de lucru, precum și necesitatea testării unui număr cât mai mare de oameni în vederea depistării posibilelor persoane pozitive și astfel, urmată de luarea măsurilor de limitare a extinderii.

Tot în cadrul acestei acțiuni, autoritățile locale ale comunei au oferit în ceea ce privește sprijinirea comunității afectate în sensul asigurării de hrană și medicamente necesare.

Ce măsuri iau autoritățile din Alba la Săliștea Deal 

Intensificarea măsurilor de menținere a ordinii publice în special în localitatea Săliștea-Deal;
Se vor face testări în localitatea Săliște-Deal, iar numărul acestora va fi stabilit de către reprezentanții DSP Alba;
Autoritățile locale vor asigura hrana, medicamentele precum și alte bunuri de necesitate urgentă pentru persoanele vulnerabile izolate la domiciliu sau celor care nu au posibilitate financiară.

”Suntem dispuși să ducem eforturile noastre la cel mai înalt nivel pentru a proteja populația. Nu putem face acest lucru singuri avem nevoie de toată înțelegerea și colaborarea cetățenilor județului. Am reușit să stingem toate focarele apărute în județ până acum printr-o intervenție promptă și, foarte important, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile”, Alexandru SINEA, director exectutiv DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax