Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Focar de pestă porcină la granița cu Alba. Două localități din județ sunt în zona de protecție și trei în zona de supraveghere

Publicat

porci

Un focar de pestă porcină a izbucnit în satul Chesler din Sibiu, situat la granița cu județul Alba. Focarul a fost confirmat într-o gospodărie din localitate. 

DSVSA Alba a fost informată despre situație, a confirmat pentru Alba24, purtătorul de cuvând al instituției, Dragoș Suciu.

De alfel, Centrul Local de Combatere a Bolilor, condus de prefectul Nicolae Albu, s-a întrunit miercuri și a fost adoptat o decizie în comun cu Instituită Prefectului Sibiu, pentru aplicarea unui program sincronizat de măsuri.

De îndată ce este confirmat un focar de pestă porcină africană, DSVSA stabilește în jurul focarului o zonă de protecție cu o rază de cel puțin trei kilometri, înscrisă într-o zonă de supraveghere cu o rază de zece kilometri.

În acest caz, localitățile aflate în zona de protecție din Alba sunt: Crăciunelu de Sus și Făget, iar localitățile aflate în zona de supraveghere sunt: Tăuni, Tătârlaua și Lodroman. ab24

”După stabilirea zonei de protecţie se va efectua un recensământ al tuturor exploataţiilor, cât mai repede posibil. Aceste exploataţii sunt vizitate de un medic veterinar într-un termen de cel mult şapte zile, în vederea efectuării unui examen clinic al porcilor. Și în zona de supraveghere se va efectua un recensământ al tuturor exploataţiilor cu porcine.

DSVSA Sibiu și Alba au adoptat toate măsurile necesare, pentru a garanta că toate persoanele prezente în zonele de protecţie şi de supraveghere sunt pe deplin informate cu privire la restricţiile în vigoare, şi adoptă toate măsurile adecvate” a spus Dragoș Suciu.

În zona de supraveghere, circulaţia şi transportul porcilor pe drumurile publice sau private, excluzând, dacă este necesar, drumurile de deservire a exploataţiilor, sunt interzise, cu excepţia aprobărilor emise de autorități. ab24

Această interdicţie nu trebuie să se aplice la tranzitul de porci pe cale rutieră, fără descărcare sau oprire, nici la porcii pentru sacrificare care provin din afara zonei de supraveghere şi se îndreaptă spre un abator situat în respectiva zonă, în vederea unei sacrificări imediate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax