Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Focarul de hepatită de la Sebeş se extinde: Încă trei cazuri depistate

Publicat

Încă trei cazuri de hepatită A au fost înregistrare în cadrul focarului de infecţie de la Sebeş. Până în acest moment, 23 de persoane au fost depistate cu această boală. Autorităţile locale  susţin că au luat măsuri de vaccinare şi de igienizare a zonei. De asemenea, şcolile au fost puse sub alertă în ceea ce priveşte igienizarea toaletelor, iar primăria va distribui clor şi var pentru a dezinfecta instituţiile de învăţământ.
Până in acest moment, au fost depistate 23 de persoane diagnosticate cu hepatita A din care 3 sunt copii de 3 ani, 4 cazuri de 4 ani, 14 persoane cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, iar 2 cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani. Potrivit DSP, până în acest moment s-au vaccinat 142 de copii, iar pentru a preveni extinderea focarului şcolile din zonă vor primi clor şi var ,pentru a dezinfecta. De asemenea, în zona focarului se va da cu dezinfectant şi s-au ridicat gunoaiele de pe străzi. Tot în acest sens s-au făcut controale la magazinele din zonă, iar două din acestea au fost închise din cauza igienei precare.

Din nefericire se aşteaptă apariţia unor noi cazuri: ”Vom mai avea hepatită undeva până în decembrie, aşteptăm sezonul rece care va limita acest focar, şi vă spun  nu este epidemie. Urmărim cu atenţie evoluţia ei, urmărim inclusiv modul de transmitere de pe o stradă pe alta, dintre comunităţi”, a declarat directorul DSP, Horea Timiş.

În continuare, primăria va încerca să elimine în totalitate gunoaiele din zonă, iar magazinele vor fi şi ele controlate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax