Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOLK LA ALBA IULIA: Prima seară la „Ziua de Mâine”

Publicat

Patru ore și jumătate, atât a durat seara de debut a Festivalului-Concurs de Folk „Ziua de Mâine”. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul nu a fost deloc sub așteptările publicului spectator, care a dat impresia că, timp de un an, a dus dorul acestui festival.

Prima parte a spectacolului a fost dedicată concursului. Pe scena  Casei de Cultură a Sindicatelor au pășit cinci concurenți, în ordinea următoare:  Grupul de Folk Icarus, Cosmin Lauran, Laura Todică, Alin Dinulescu și Dana Varadi, Alexandra Sidor. Concurenții au interpretat câte două melodii. Dacă, vineri seară, au urcat pe scenă cinci participanți, sâmbătă seară vor susține un scurt concert și restul de șase participanți (în concurs fiind înscriși unsprezece participanți).

Imediat după ce s-a încheiat partea de competiție, Vali Șerban, prezentatorul și directorul festivalului i-a invitat în scenă pe câștigătorii festivalului de anul trecut, Grupul Noi, format din Iulia Mitrea și Titus Constantin. Cei doi au revenit cu aceleași emoții în fața publicului spectator ca și anul trecut, dar, de această dată, recitalul celor doi tineri a durat ceva mai mult. Aceștia au fost urmați pe scenă de un alt grup de folk, Plus noi. După recitalul extraordinar oferit de Plus Noi, pe scenă au urcat Mircea Rusu Band & Alexandra Ungureanu.  Mereu vesel, Mircea Rusu a reușit să ofere publicului și un scurt moment umoristic, înaintea spectacolului. De la melodii vechi, precum „Omul bun și pomul copt”, până la ultimele piese ce vor apărea pe următorul album al artistului, toate au fost fredonate de spectatori împreună cu artiștii lor preferați.

În încheierea spectacolului, pe  scenă și-a făcut apariția Ducu Bertzi și Mihai Neniță. Cei doi au reușit să facă întreaga sală să cânte, iar, la final, cei aproximativ 600 de spectatori s-au ridicat în picioare și au cântat alături de interpretul de muzică folk. Melodia preferată a publicului albaiulian fiind „M-am îndrăgostit numai de ea”, atât de îndrăgostiți au fost albaiulienii de muzica folk, vineri seară, încât nu ar mai fi vrut să plece spre casă.

Prima zi de folk s-a încheiat cu puțin înainte de miezul nopții, iar participanții la eveniment s-au declarat încântați de cele văzute. Totodată, aceștia susţin că raportul calitate-preț, în ceea ce privește biletele a fost net în favoarea calității, întrucât prețul de 10 lei nu a fost deloc mare pentru spectacolul grandios ce a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prima zi a festivalului.

Un loc special pentru Adrian Păunescu

Trecut de puțin timp în nefiinţă, poetul Adrian Păunescu nu a fost uitat de organizatorii Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”. În incinta Casei de Cultură a  Sindicatelor, Adrian Păunescu a avut un colț al lui, unde au ars, pe durata serii, lumânări înconjurate de flori, în prezenţa fotografiei poetului (foto). De asemenea, în ziarul festivalului „Ziua de mâine”, o pagină din cele patru a fost dedicată lui Păunescu. Pagina cuprindea două articole, intitulate: „Păunescu, prin ochii unui veteran”, material realizat de directorul festivalului, Vali Șerban şi „Păunescu, prin ochii unui tânăr”.

Pe parcursul  recitalurilor, atât Mircea Rusu, cât și Ducu Bertzi au dedicat câte o melodie omului de cultură. În acest fel, toată suflarea prezentă la eveniment a adus un nou omagiu lui Adrian Păunescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax