Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Folosirea telefoanelor la volan i-ar putea lăsa fără permis pe șoferi. Proiect de lege lansat în dezbatere publică

Publicat

Şoferii ar putea rămâne fără permis dacă folosesc telefonul mobil la volan şi, în acelaşi timp, încalcă o altă regulă de circulaţie. Aşa prevede un proiect de lege lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne, în încercarea de a reduce numărul de accidente produse de cei care vorbesc la telefon în timp ce conduc.

„Pentru simpla ţinere a acestui telefon legea urmează a prevede o nouă sancţiune între 9 şi 20 de puncte de amendă, precum şi 6 puncte de penalizare. În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte această abatere, iar concomitent cu aceasta încalcă o altă regulă privind circulaţia vehiculelor, se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat comisarul şef, Cristian Andrieş.

În prezent, amenda minimă pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitiv „mâini libere” este de 145 de lei şi 2 puncte penalizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax