Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Fond de premiere la dispoziția directorilor de școli pentru profesorii care fac activitate suplimentară. Propuneri din noua lege

Publicat

examen profesor

În proiectul legii învățământului preuniversitar este prevăzut un fond special, ce se va afla la dispoziția directorilor de unități de învățământ. Din acesta, vor putea fi premiați profesorii care fac activitate suplimentară.

Bugetul este în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției.

Premiul pentru activitate suplimentară poate fi acordat profesorilor cel mult de două ori pe an. Sunt eligibile doar cadrele didactice din unitatea de învățământ, potrivit edupedu.ro.

Detalii din proiectul de lege

Articolul 212, alineatul 3:

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”.

Criteriile pentru premiere vor fi elaborate de consiliul de administrație al școlii și aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele inspectorate), în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax