Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fondul american care investește 50 de milioane de dolari în media din România și-a numit consiliul de administrație

Publicat

Cozmin Gusa

Compania americană Ellaal Goldberg Corporation și-a anunțat că își extinde valoarea investițiilor pe care vrea să le facă în mass media locală din România la 50 de milioane de dolari. Compania a subliniat că infuzia de capital pe care vrea să o facă în media românească doresc să aibă un impact benefic pentru menţinerea şi consolidarea unei prese libere şi independente în țară. Potrivit unui comunicat EGC a anunțat că Cozmin Gușă a fost numit în consiliul de administrație al organismului prin care se vor derula investițiile în România.

Reprezentanții companiei americane au anunțat că se află în negocieri avansate cu mai multe publicații și televiziuni din țară pentru o prima rundă de investiţii. Conform unor informații date publicităţii luna trecută, Ellaal Goldberg Corporation vrea să investească în primul an 20 de milioane de dolari în presa românească. Sunt vizate publicații online si televiziuni locale și naționale.

Într-un comunicat al companiei se arată că aceste investiții urmăresc să aibă un impact crucial pentru menţinerea şi consolidarea unei prese libere şi independente din țară.

Cozmin Gușă, numit în consiliul de administraţie al organismului care realizează investiţiile în  România a declarat pentru Alba24: „Este un moment important pentru presa din România, sper să fie primit corespunzător, pentru că dacă o ducem rău din punctul de vedere al dezbaterii este şi din cauza defectărilor din mass-media românească.  Aceste investiţii americane în mass-media din România urmăresc de fapt aceste lucruri: libertatea de exprimare şi corelarea cu valorile de tip euro-atlantic care înseamnă, într-adevăr, şi o justiţie independentă. Practic, astea vor fi criteriile care vor funcţiona în momentul în care vom avea negocieri cu trusturile de presă interesate. În acest moment, fondul este funcţional, primele tranşe de bani există într-o bancă din Statele Unite. Urmează să fie operaţionale în câteva săptămâni sau luni pentru proiectele pe care noi le vom considera finanţabile în România”, a declarat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că în maxim două zile se vor face alte precizări publice.

„Este un board de adviseri din care fac eu parte. Mai face parte şi Lucian Sârb, care trăieşte acum în Franţa, el fiind partea europeană şi, sigur, reprezentantul Statelor Unite, care va fi un profesionist în mass-media şi marketing. În maximum o săptămână va fi selectat şi profesionistul american care va face parte din acest board de trei persoane, board care va decide felul în care se vor face investiţii. Modalitatea în care trusturile de presă pot aplica va fi detaliată, cel mai probabil, vineri, într-un comunicat de presă în care se vor arăta şi persoanele de contact pentru trimiterea acestor proiecte pentru analizarea lor”, a continuat Cozmin Guşă.

Printre subiectele investițiilor se află și Realitatea TV:  „În momentul în care va fi foarte clară situaţia de insolvenţă şi se va putea negocia cu părţile implicate, pentru că Realitatea TV a intrat în insolvenţă din vina altora, nu din vina noastră, acest post va face o ofertă pentru cumpărarea unor creanţe, bineînţeles statului român, care va fi pus în poziţia de a accepta sau nu accepta ieşirea din insolvenţă şi plata unor bani către stat din partea unui fond onorabil venit din partea partenerului strategic şi cu bani din Statele Unite”, a mai precizat Cozmin Guşă.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax