Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fondul de Garantare a Asiguraților nu mai deschide dosare de daună după 4 martie, pentru clienții Astra

Publicat

astra asigurari Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) informează că, pentru evenimente produse aferente poliţelor de asigurare ale societăţii Astra, după data de 4 martie 2016, FGA nu mai poate proceda la deschiderea dosarelor de daună, respectiv la constatarea tehnică a avariilor.

De la această dată, FGA va putea primi, conform legii, cereri de deschidere a dosarelor de daună – anexa 3, doar pentru evenimente asigurate produse între data închiderii procedurii de redresare financiară a societăţii Astra şi data de 3 martie 2016, inclusiv, dată la care se împlinesc 90 de zile de la data pronunţării hotărârii instantei de judecată privind deschiderea procedurii falimentului. Această hotărâre a fost luată de către instanţa de judecată în data de 3 decembrie 2015, transmite FGA, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru evenimente produse după această dată, potenţialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi îndrumaţi cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL, cu sediul în Bucuresti, Şoseaua Bucuresti – Ploiesti nr. 69 – 71, parter, cam. 25, cod postal 01685, sector 1, telefon 0372377800, fax: 0372277700.

FGA primeşte în continuare cereri de plată-anexa 6, din partea potenţialilor creditori de asigurări ai Astra Asigurări, în vederea încasării indemnizaţiilor/ despăgubirilor cuvenite, de la Fond. Vererile de plată se pot depune la FGA, până la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de faliment împotriva Astrei. În acest moment, hotărârea judecatorească nu a rămas definitivă, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, fiind în curs de soluţionare apelurile declarate împotriva acestei hotărâri.

Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legeanr. 85/2014, Fondul de garantare este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale către creditorii de asigurări doar după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, doar către păgubiții care au depus cereri de plată și care au dosarele complete. Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax