Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fondul Genius: Burse acordate anual pentru tineri talentaţi din Alba, care au nevoie de susținerea comunității

Publicat

Tinerii talentaţi din Alba vor primi anual burse din partea Fundației Comunitare Alba, care a deschis în acest sens Fondul Genius. În cadrul primului eveniment organizat pentru strângerea sumelor ce vor fi folosite pentru recompensarea tinerilor de rezultate deosebite, organizatorii au reuşit să primească sprijin în valoare de 7.100 de lei.

“Fondul Genius” este o iniţiativă ce devine permanentă în cadrul Fundaţiei Comunitare Alba şi a fost lansată în cadrul evenimentului “Cină pentru Comunitate”. După ce va fi capitalizat, din el vor fi anual acordate burse unor tineri talentați care au nevoie de susținerea comunității.

La primul eveniment “Cină pentru Comunitate”, au fost prezenţi 30 de membri ai comunității, oameni de succes din diferite domenii (business, administrație publică, artă sau juridic), dar şi chitaristul Alexandru Ștefănoiu și micul șahist Radu Țâmpea.

Alexandru Ștefănoiu i-a fermecat pe invitați cu virtuozitatea chitarei clasice, de pe ale cărei strune sau revărsat “Estudio de Velocidad” al lui Francisco Tarrega, „Asturias” de Isaac Albeniz, dar și fragmente din opera Carmina Burana sau din Suita Koyunbaba pentru chitară a lui Carlo Domeniconi. Absolvent în acest an al Liceului de Muzică și Arte Plastice, Alexandru a început chitara la vârsta de 11 ani, obținând numeroase premii la concursurile zonale și naționale la care a participat. A urmat cursuri de măiestrie cu mari interpreți ai lumii chitaristice naționale și internaționale, iar visul său este acela de a deveni doctor în muzică și un profesor de prestigiu.

La numai șapte ani, Radu Ţâmpea este deja un talent confirmat al șahului albaiulian, câştigând detaşat, la începutul acestui an, titlul de campion național școlar la categoria lui de vârstă, campionatul fiind organizat sub patronajul marii maestre internaţionale Elisabeta Polihroniade. Acest succes i-a asigurat participarea la Campionatul Mondial Școlar desfășurat în Grecia, unde a obținut o clasare meritorie. Radu participă regulat la competiţii pentru juniori de categorii mai mari de vârstă, precum şi în turnee pentru adulţi, ceea ce îl face să acumuleze o experiență deosebită, materializată prin câștigarea în ultimele luni a unor competiții importante. De altfel, la evenimentul de lansare a Fondului Genius, Radu nu s-a putut dezlipi de tabla de șah, unii invitați încumetându-se să-l provoace la scurte partide.

Potrivit organizatorilor, sprijinul promis pentru Fondul Genius, în acest an, de participanții la “Cină pentru Comunitate” se ridică la 7.100 lei, alți 2000 lei reprezentând matching-ul oferit în cadrul evenimentului de Fundația Comunitară Alba pentru donațiile importante. Din aceste sume, 5.500 lei au intrat deja în fond, alți 1200 lei fiind direcționați de unul dintre donatori spre susținerea administrativă a fondului.

În toamna acestui an va fi realizat un al doilea eveniment “Cină pentru comunitate”, urmând ca până la sfârșitul anului Fundația Comunitară Alba să strângă resursele necesare demarării acordării, prin Fondul Genius, a primelor burse destinate unor tineri talentați din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax