Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fonduri de 200 milioane lei aprobate de Guvern pentru reabilitarea termică a blocurilor

Publicat

Guvernul a decis continuarea, pentru 2012, a Programului privind reabilitarea termică a blocurilor şi începerea derulării Programului privind reabilitarea structural-ambientală a clădirilor de locuit. Plafonul total al garanţiilor care pot fi emise pentru lucrări de reabilitare structural-arhitecturală a clădirilor de locuit este stabilit la nivelul sumei de 100 milioane lei, iar pentru lucrări privind reabilitarea termică, la nivelul sumei de 200 milioane lei.

În acest sens, Executivul a aprobat două Hotărâri de Guvern prin care sunt stabilite, pentru anul 2012, plafoanele garanţiilor acordate pentru lucrări de reabilitare structural-ambientală a clădirilor de locuit, respective lucrări de reabilitare termică, finanţate în condiţiile Legii nr.153/2011, respectiv Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.69/2010.

Astfel, pentru anul 2012, plafonul total al garanţiilor care pot fi emise pentru lucrări de reabilitare structural-arhitecturală a clădirilor de locuit este stabilit la nivelul sumei de 100 milioane lei, iar pentru lucrări privind reabilitarea termică, la nivelul sumei de 200 milioane lei.

În şedinţa de Guvern din 21 iulie 2010, a fost aprobată Hotărârea de Guvern nr. 736/2010 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală. Actul normativ stabileşte condiţiile de creditare pentru contractarea unui credit cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată de către asociaţiile de proprietari/persoane fizice, pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, lucrările de reabilitare termică eligibile, criteriile de eligibilitate, etc.

De asemenea, Hotărârea de Guvern nr. 945/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsurile de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aprobată în sedinţa de guvern din 28 septembrie 2011, stabileşte condiţiile de creditare pentru contractarea unui credit cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, de către asociaţiile de proprietari/persoane fizice, rambursabil în 5 ani, pentru executarea lucrărilor de reabilitare structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor de locuit, criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, bănci şi constructori care execută lucrările de intervenţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax