Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fonduri de stat nerambursabile pentru tineri, în vederea înfiinţării de microîntreprinderi

Publicat

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de urgenţă pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, precum şi Hotărârea pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a ordonanţei.

„Guvernul va sprijini înfiinţarea a cel puţin 1.100 de firme de către tineri întreprinzători”, a anunţat primul-ministru Emil Boc, precizând că sprijinirea mediului de afaceri şi a întreprinzătorilor reprezintă o prioritate pentru Executiv.

Acesta a menţionat că Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM acordă alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 10.000 euro. Se acordă garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului de Garantare. „Nu înseamnă că întreprinzătorul va primi bani cash cu care poate face ce vrea. Banii vor fi alocaţi într-un cont din care pot fi plătite cheltuieli eligibile, pe bază de factură”, a menţionat premierul.

O altă facilitate de sprijinire a tânărului întreprinzător, adoptată prin actul normativ de miercuri, este cea potrivit căreia cheltuielile de asigurări sociale datorate de angajatori sunt scutite pentru veniturile a cel mult 4 salariaţi – dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior, pentru fiecare salariat.

Facilităţile se aplică pentru tinerii debutanţi în afaceri, de până la 35 de ani, care nu au mai deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă şi au un plan bun de afaceri cu care să obţină un punctaj cât mai mare la aplicaţia online.

„Microîntreprinderea poate fi înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanţi asociaţi. Microîntreprinderea trebuie să aibă în obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activităţi CAEN, cu excepţia următoarelor activităţi: intermedieri financiare şi asigurări; tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat”, a mai declarat premierul Emil Boc.

Tânărul întreprinzător trebuie să angajeze cel puţin 2 salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare si să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent, a mai afirmat primul-ministru.

Premierul a anunţat că facilităţile nu se mai acordă din momentul în care cifra de afaceri pentru anul în curs depăşeşte echivalentul în lei a 500.000 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. mariusrusu

    joi, 03.02.2011 at 23:12

    Sunt convins că deja cea mai mare parte din aceste fonduri sunt „rezervate” cu dedicaţie şi banii vor fi daţi „pe pile”, prea puţini „pe bune”!

  2. Bungust

    vineri, 04.02.2011 at 13:58

    Povesti guvernamentale. Initiativa apare dupa ce au dat ordonanta cu plata asigurarilor sociale pe fiecare cod CAEN.
    Mizerie ordinara si praf in ochi pentru prostii care cred!

  3. Bungust

    vineri, 04.02.2011 at 14:00

    La fiecare cod CAEN pentru PFA, am omis. Adica fix pentru o activitate in care se pot lansa tinerii.

  4. alina

    luni, 07.02.2011 at 20:46

    pe mine m-ar interesa aceasta problema e foarte interesanta mai ales ca eu am ceva mic adica o pastravarie si o plantatie de afine si as dorii sa o dezvolt sper sa nu ma dejamagesc cum spuneau si cei de mai sus ne trag un pai prin gura si gata .sper la mai bine.

    • Gina Stanciu

      miercuri, 09.02.2011 at 14:53

      Ma voi interesa la institutiile abilitate pe acest subiect si voi reveni cu un articol despre pasii care trebuie urmati pentru a depune proiecte.

  5. Dan

    luni, 07.02.2011 at 20:53

    Am si eu o intrebare va rog, unde se poate completa cererea asta online ca nu am gasit nimic, stiu ca e apa la moara dar nu strica sa incerc sau unde trebuie sa merg. Va multumesc,

  6. tinca

    luni, 07.03.2011 at 11:20

    BUNA AM SI EU O INTREBARE DACA CHIAR SE DA ACESTI BANI SI CUM TREBUIE SA PROCEDAM PENTRU AI OBTINE AS COMPLECTA TOT DAR NU STIU CE IMI TREBUIE EXACT VA MULTUMESC JUD GALATI

  7. maria

    miercuri, 09.03.2011 at 11:54

    am o ii cum as putea beneficia de fonduribnerambursabile ce as putea sa fac astept raspuns

  8. andreea

    sâmbătă, 12.03.2011 at 18:03

    buna! pentru mai multe informatii intati pe sit-urile bancilor si veti afla tot ce va intereseaza

  9. Ing.Sabin.S

    duminică, 15.07.2012 at 20:33

    As dorii sa beneficiez de aceste fonduri, dar nu am gasit nici un ghid cu pasii care ar trebuii urmati !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax