Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fonduri europene obţinute de IPEC şi „Florea Grup”

Publicat

Companiile albaiuliene IPEC şi „Florea Grup” au obţinut nu mai puţin de 6 milioane de euro, bani nerambursabili, prin Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice. Cele două firme se află printre cele 36 de companii din ţară care au reuşit să obţină fonduri UE.  Proiectul câştigat de SC IPEC SA este în valoare de nu mai puţin de 4 milioane de euro, în timp ce „Florea Grup” SRL a obţinut o finanţare de 1 milion de euro. Din judeţul Alba, pe Axa 1 a Programului Operaţional au mai depus proiecte şi SC „Hidroconstrucţia” SA,  SC „Doker” SRL şi „Holzindustrie Schweighofer” SRL, dar acestea au fost respinse.

SC IPEC SA furnizează 80% din producţia grupului „Ikea” şi ocupă un loc important în clasamentul celor mai mari producători de porţelan din ţară. SC „Florea Grup” SRL  este prezentă pe piaţă în diverse domenii de activitate: taximetrie, distribuţie a carburanţilor şi staţii de betoane. Averea fraţilor David şi Marcel Florea este estimată la aproximativ 12 milioane de euro, prezentată în Top 500 Forbes.

Următoarea sesiune de finanţare a investiţiilor întreprinderilor mari va fi organizată în 2013. Bugetul alocat până în prezent a fost de 450.000.000 de lei, sumă depăşită de proiectele contractate, de aproape 4 ori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax