Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fondurile europene pentru crearea şi modernizarea infrastructurii agricole au fost epuizate. Precizările AFIR

Publicat

Fondurile europene disponibile pentru crearea şi modernizarea infrastructurii agricole precum şi a celei rutiere de bază, din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost epuizate. Anunțul a fost făcut marți, 9 ianuarie, de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Potrivit AFIR, în perioada 2 noiembrie – 5 ianuarie 2024, agenția a primit on-line 189 de cereri de finanţare, în valoare de 185,21 milioane de euro, depuse de autorităţile locale pentru DR-27 – Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă, fiind astfel depăşită alocarea de 100 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte (DR-28) Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spaţiul rural, solicitanţii au transmis 455 de cereri de finanţare, în valoare de 447 de milioane de euro. Alocarea financiară pentru această intervenţie a fost de 200,9 milioane de euro.

„Fondurile acordate pentru construcţia, extinderea, modernizarea drumurilor agricole către ferme prin intervenţia DR-27, cât şi pentru construcţia, extinderea, modernizarea reţelelor de drumuri de interes local prin intervenţia DR-28 sunt 100% nerambursabile, iar valoarea maximă acordată pentru un proiect poate ajunge la 1.000.000 de euro”, mai precizează AFIR.

Beneficiarii eligibili pentru DR-27 sunt Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT), iar pentru DR-28 sunt comunele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax