Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ford anunță o investiție masivă în România: Peste 300 de milioane de euro pentru producția de mașini electrice

Publicat

Ford a anunţat că va învesti 300 de milioane de dolari pentru a-şi extinde producţia de la noi din ţară.

România va deveni, astfel, a treia țară în care Ford va asambla maşini electrice, după Germania şi Turcia. Noul vehicul va fi unul comercial, care va putea transporta şi marfa şi pasageri.

În doi ani, de pe porţile uzinei de la Craiova va ieşi un nou vehicul marca Ford, care va primi o variantă complet electrică în 2024, spun oficialii constructorului auto.

„Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe, potrivit unui comunicat al companiei Ford.

Craiova va deveni din 2024 a treia unitate Ford din Europa care va produce vehicul electrice, după fabrica din Koln și Ford Otosan din Turcia, potrivit companiei.

În februarie, producătorul auto american a anunțat că întreg portofoliul său de vehicule comerciale va fi pregătit pentru emisii zero în 2024, fie că vor fi vehicule hibrid sau complet electrice.

Ford se așteaptă ca, în 2030, două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie electrice sau hibrid.

După achiziția fabricii de la Craiova în 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în România. Pe platforma de la Craiova lucrează în total circa 6.000 de angajați, la liniile de asamblare a autovehiculelor și a motoarelor.

„Această nouă investiție în viitorul fabricii din Craiova demonstrează, încă o dată, speranța companiei Ford că guvernul din România va asigura toate îmbunătățirile cheie promise pentru a sprijini un mediu competitiv de producție în regiune, inclusiv în ceea ce privește infrastructura de transport, care este esențială”, a mai spus Rowley.

Ford este primul producător care anunță că va construi un vehicul complet electric în România. În plus față de Puma, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul mic Ford EcoSport și motorul EcoBoost de 1.0 litri premiat cu mai multe premii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax