Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Formare în domeniul IT pentru persoanele private de libertate şi angajaţii de la Penitenciarul Aiud

Publicat

Penitenciarul de la Aiud va participa la proiectul naţional „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”, prin care vor fi instruiţi, pe parcursul lunii noiembrie, 20 de angajaţi şi 10 persoane private de libertate.

Aceştia vor participa la prima sesiune de cursuri de utilizare a calculatorului, iar absolvenţii cursurilor vor obţine ECDL – Permisul European de Conducere a Computerului (European Computer Driving Licence), cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 148 de ţări.

Cursanţii vor fi instruiţi de către trei funcţionari publici cu statut special din Penitenciarul Aiud, care au participat la instruiri periodice de formatori, începând cu luna ianuarie, pentru a susţine cursurile adresate deţinuţilor şi personalului. Pentru această sesiune de cursuri, a fost pus la dispoziţie un laborator mobil ce include 10 laptop-uri, un videoproiector, o imprimantă şi un rooter.

În lunile decembrie 2011, respectiv ianuarie 2012, vor fi organizate încă două astfel de sesiuni, în cadrul Penitenciarului Aiud.
Proiectul naţional „Pregătire TIC la standarde europene în sistemul penitenciar românesc” este finanţat prin fonduri structurale europene şi vizează formarea profesională în domeniul informatic, în vederea creşterii şanselor de reintegrare pe piaţa muncii pentru persoanele aflate în detenţie şi dezvoltarea abilităţilor de folosire a calculatorului pentru personalul unităţii.

La nivel naţional, proiectul îşi propune să formeze în domeniul IT 2.000 de persoane private de libertate, cu vârste cuprinse între 16 şi 45 ani şi 1.600 de angajaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 54 de ani, în vederea îmbunătăţirii activităţilor, competenţelor şi a modalităţii de abordare utilizate în activitatea cu sau pentru persoanele aflate în detenţie.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax