Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Formare profesională pentru servicii de calitate la Filantropia ortodoxă

Publicat

În acest an, au fost finalizate trei cursuri ce au urmărit formarea profesională a angajaţilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă, ai filialelor ei sau ai partenerilor, îngrijitori la domiciliu şi animatori socio-educativi. Cursurile au fost organizate în cadrul proiectului „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale – Model de excelenţă” şi s-au bazat pe teorie şi practică. Prin aceste programe de formare, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia urmăreşte, în mod special, creşterea calităţii serviciilor oferite beneficiarilor săi, copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi.

Cel mai recent este Cursul de Management Organizaţional, care s-a desfăşurat în perioada mai – octombrie 2010 şi a fost structurat pe patru module: dezvoltare organizaţională, management resurse umane, strângere de fonduri şi managementul proiectelor.

Cei 70 de participanţi au învăţat care sunt mijloacele necesare pentru atingerea unui management eficient al serviciilor sociale, iar, la finalul cursului, au primit diplome de participare cu recunoaştere internă. Tot în cadrul proiectului amintit a fost organizat şi Programul de Calificare pentru Îngrijitoare Bătrâni la Domiciliu, în perioada iulie – septembrie 2010, la care au participat 15 persoane. Cursanţii au dobândit cunoştinţe privind îngrijirea din punct de vedere medical, al hranei şi al igienei ce trebuie acordată persoanelor vârstnice, iar, pe lângă asta, au avut parte de 240 de ore de pregătire practică.

Programul a fost organizat de Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba şi este autorizat de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor. Tot de către Asociaţia Profesională a Asistenţilor Sociali Alba, a fost organizat şi Programul de perfecţionare Animator socio-educativ, în perioada august – septembrie 2010. La acest program au participat 20 de persoane, care au învăţat cum să pună în practică un proiect de animaţie şi cum să-i ajute pe copiii cu care vor lucra să îşi dezvolte un comportament pro-social, prin intermediul activităţilor derulate. La finalul programului, participanţii au obţinut, de asemenea, un certificat de absolvire recunoscut de CNFPA.
Reprezentanţii Filantropia spun că activitatea de formare profesională din cadrul proiectului amintit nu se opreşte aici, ea va continua şi în 2011, cu Programul de Calificare pentru Lucrător Social, autorizat de CNFPA, la care vor lua parte 15 persoane şi Şcoala de Vară a asistenţilor sociali, acreditată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, la care vor participa 40 de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax