Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Formular consultativ prin care elevii pot oferi feedback profesorilor de la clasă, lansat de Consiliul Județean al Elevilor Alba

Publicat

Consiliul Județean al Elevilor Alba, continuă, și în acest semestru, demersul privind feedback-ul semestrial, prin intermediul unui formular consultativ prin care elevii pot oferi feedback semestrial anonim profesorilor de la clasă.

Formularul este unul actualizat și restructurat, acesta fiind compus din 10 întrebări axate pe relația profesor – elev, întrebări prin care dorim să realizăm o imagine cât mai clară, obiectivă, toate acestea în încercarea de a atinge puncte cât mai diferite, în vederea optimizării sistemului educațional și a modului de predare de la clasă.

Acesta va fi deschis în perioada 24 mai – 11 iunie 2021, urmând ca răspunsurile să fie centralizate și distribuite direct în școli prin intermediul direcțiunilor din fiecare unitate de învățământ din județ.

Formularul poate fi accesat AICI

„Ca noutate, în acest semestru lansăm formularul nu doar liceenilor, ci și către elevii claselor VII – VIII. În plus, pentru a expune recunoștința adresată acelor profesori care se remarcă în desfășurarea actului educațional prin inovație, dedicare și cultivarea pasiunii de cunoaștere, am extins formularul printr-o secțiune unde elevii vor putea aduce cuvinte de mulțumire acestora.

Așadar, considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Conform art. 7, lit. aa, din Statutul Elevului, adoptat la 10.08.2016, principalii beneficiari ai educației au dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, în vederea îmbunătățirii metodelor de predare și învățare.

Aminitim faptul că scopul acestui formular de feedback este de a face auzită vocea elevilor, dar și de a ajuta profesorii să-și îmbunătățească stilul de predare, adaptându-se la nevoile elevilor, crescând astfel actul educațional de la clasă”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Alba.

„Feedback-ul este un instrument necesar pentru asigurarea calității în educație și îmbunătățirea permanentă a actului predării. Considerăm că optimizarea actului educațional reprezintă baza creșterii calității procesului educațional de învățare. Astfel, invităm toți elevii se ofere profesorilor lor, o evaluare obiectivă, pentru a identifica principalele nevoi ale acestora și a le face vocea auzită!”, a declarat Katharina – Gabriela Țîntea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax