Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Formularul 100 pentru declararea obligaţiilor de plată la bugetul de stat, modificat de ANAF


Publicat

sediul ANAF Alba

Printr-un ordin ANAF recent, a fost modificat formularul 100 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat. Se ntroduce posibilitatea microîntreprinderilor de a deduce sumele acordate ca sponsorizări şi sunt noutăţi în ceea ce priveşte completarea declaraţiei.

Este vorba despre noi schimbări, după cele aprobate şi aplicate la 1 ianuarie.

A fost modificată şi înlocuită Anexa nr. 1 “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat;

– la anexa nr. 3 “Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat”, au fost eliminate pozițiile 74-78 (impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuală; impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole; impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului II din Codul fiscal; impozit pe veniturile obținute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016; impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului III din Codul fiscal);

– s-a introdus o nouă anexă, anexa nr. 31 “Nomenclatorul obligațiilor scutite de la plată, potrivit legii”: impozit pe profit scutit şi impozit pe veniturile microînreprinderilor – ambele categorii în temeiul legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004;

– a fost modificată şi completată Anexa nr. 4 “Instrucțiuni de completare a formularului 100.

Depunerea declaraţiei

La depunerea lunară, raportarea impozitului pe venitul persoanelor fizice cuprinde: impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobânzi, impozit pe veniturile din premii, impozit pe veniturile din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din alte surse, datorat de persoanele fizice.

La raportarea trimestrială a fost eliminată declararea impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului II din Codul Fiscal, a impozitului pe veniturile obținute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016, a impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil potrivit titlului III din Codul fiscal.

Completarea declarației

Impozite și taxe care se plătesc în contul unic

– tabelul din anexa nr. 1 la ordin se completează pentru declararea obligațiilor de plată prevăzute la pozițiile 1-10, 12-24, 28, 72 și 73 din Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat

– suma datorată reprezintă impozitul datorat/taxa datorată în perioada de raportare, conform legii.

– contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor înscriu ca sumă datorată impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat înainte de scăderea sumelor reprezentând sponsorizări.

– suma deductibilă reprezintă, dacă este cazul, sponsorizările pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, potrivit legii, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat. Se completează numai de către contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care efectuează sponsorizări.

sursă: legestart.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

HARTA zonelor cu restricții. Masca de protecție, obligatorie în mai mult de jumătate din țară

Publicat

Numărul tot mai mare al cazurilor de coronavirus a determinat autoritățile să ia măsuri pentru a limita răspândirea infectării. Astfel, purtarea măștii a devenit obligatorie, rând pe rând, în cele mai multe județe din țară.

În mai mult de jumătate din țară a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție. În București și în alte 28 de județe suntem obligați ca atunci când ne aflăm în aer liber în zone aglomerate să ne protejăm purtând masca.

Doar într-o singură zi autoritățile au adoptat această măsură în trei județe, Tulcea, Mureș și Bistrița Năsăud, iar de marți devine obligatorie și în Harghita.

Dacă în cele mai multe județe masca trebuie purtată doar în zonele aglomerate, în Iași, de exemplu, e obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, între 1 și 14 august.

În cele mai multe zone, protecția este obligatorie în spațiile deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase. De asemenea, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în gări și autogări.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului CUGIR? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al orașului CUGIR a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Mircea Augustin Trifan – PSD, Flavius Serdiuc – USR-PLUS, Adrian Teban – PNL, Sorin Vasile – PRO România, Daniel Herlea – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al orașului CUGIR?

Loading ... Loading ...

Citește și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai folosite coduri PIN pentru telefoane. Un sfert dintre posesorii de smartphone folosesc cifre usor de intuit

Publicat

Peste un sfert dintre posesorii de telefoane inteligente (26%) utilizează cifre uşor de intuit drept cod PIN, cum ar fi anul naşterii, pentru a-şi debloca dispozitivele, lucru care oferă şanse mari infractorilor cibernetici să poată pătrunde în telefon după doar câteva încercări, susţin specialiştii Eset, într-un material publicat pe blogul din România al companiei.

De altfel, cercetările recente ale Institutului SANS, citate de blogul de specialitate, au dezvăluit că primele 20 de coduri PIN, cele mai comune utilizate pentru protejarea accesului la telefonul mobil sunt: 0000, 1004, 1010, 1111, 1122, 1212, 1234, 1313, 2000, 2001, 2222, 4444, 3333, 4321, 5555, 6666, 6969, 7777, 8888 şi 9999.

„Majoritatea oamenilor au acum un smartphone asociat cu o metodă de deblocare configurată si păstrată aproximativ de un deceniu şi trebuie spus că din 2007, de când a apărut primul iPhone Apple, ne-au interesat mai mult caracteristicile decât discutarea vectorilor posibili de atac. Cititorii de amprentă au devenit disponibili mult mai recent, astfel că utilizatorii erau anterior nevoiţi să introducă codul PIN de deblocare chiar şi de 50, sau poate chiar 100 de ori pe zi. Cu timpul, utilizatorii şi-au dorit să poată accesa telefoanele mai rapid şi uşor. Problema este că deşi au fost introduse opţiuni pentru coduri mai lungi, Face ID sau Touch ID, oamenii îşi schimbă rareori codurile PIN iniţial configurate, cel mai des refolosind acelaşi cod vechi pe fiecare dispozitiv – chiar dacă în prezent metoda principala de deblocare a telefoanelor se face rar, din prima, cu un cod PIN”, explică Jake Moore, expert în securitate cibernetică.

Acesta susţine că o metodă foarte des întâlnită pe care oamenii o folosesc pentru a-şi aminti codurile PIN este de a folosi numere care înseamnă ceva pentru ei. Astfe, un infractor cibernetic se bazează tocmai pe faptul că oamenii au în general o atitudine de tipul „mie nu mi se poate întâmplă”.

„Ce se poate întâmpla deci dacă persoana care doreşte să intre fraudulos în telefonul dvs ştie sau află câteva detalii generale care vă caracterizează? Când telefoanele au un cod format din 4 cifre, oamenii vor folosi deseori un an relevant şi important pentru ei; atunci când este recomandat un cod de 6 cifre, oamenii introduc deseori elemente dintr-o dată calendaristică memorabilă pentru a debloca telefonul. Acesta este un mod extrem de periculos de a vă asigura dispozitivul şi datele preţioase stocate în el, pentru că permite oricărui infractor cibernetic cu anumite abilităţi de cercetare open-source să încerce posibile coduri pentru a vă debloca telefonul”, afirmă Moore.

În viziunea experţilor, cea mai bună contra-măsură în faţa atacurilor informatice este utilizarea unui cod alfanumeric lung pentru a debloca telefonul, după care activarea Touch ID sau Face ID pentru a accelera intrarea în telefon.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului ZLATNA? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

drona

Lupta pentru locul de primar al orașului ZLATNA a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Florin Nicolae Nistor – PSD, Cristian Cîmpean – USR-PLUS, Silviu Ponoran – PNL, Gheorghe Florin Crișan – PRO România, Daniel Demenic – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al orașului ZLATNA?

Loading ... Loading ...

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate