Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul pentru Nota de certificare a declarațiilor fiscale și detalii de procedură pentru depunerea electronică la Fisc, publicate în Monitorul Oficial

Publicat

finante cod fiscal Nota de certificare a declarațiilor fiscale și detalii despre procedura depunerii electronice la Fisc au fost publicate joi în Monitorul Oficial. Contribuabilii care își certifică declarațiile sunt încadrați într-o clasă de risc fiscal mai bună, însă această procedură nu le asigură evitarea inspecțiilor fiscale.

Prin  documentul publicat joi, se adoptă procedura de depunere la organul fiscal a Notei de certificare întocmită de consultantul fiscal pentru contribuabilii care optează pentru certificarea declarațiilor. Contribuabilii care depun declarațiile fiscale nu sunt obligații să le certifice, însă pot proceda la certificarea acestora în mod voluntar, cazul în care dorește să aibă o confirmare independentă că sumele declarate autoritaților sunt determinate cu acuratețe.

Noul formular – Nota de certificare, cod 180 – va fi depus la autoritatea fiscală de către consultantul fiscal în baza acordului dat de contribuabil. Se depune electronic, fie împreună cu declarațiile certificate, fie ulterior depunerii acestor declarații. Pentru completarea acestuia, este disponibil pe site-ul autorităţilor fiscale un program de editare.

În Nota de certificare se trec date privind identitatea consultantului fiscal (care trebuie să fie consultant activ în cadrul Camerei Consultanților Fiscali), respectiv privind contribuabilul care și-a certificat declarațiile.

Se certificară valoarea impozitelor și taxelor declarate, a bazei de impozitare sau a naturii creantei fiscale pe care contribuabilul o declara la autoritatea fiscală.

Dacă se certifica o declarație rectificativă, în Nota de certificare trebuie să se precizeze cauzele ce au generat rectificarea.

Certificarea declarației poate fi făcută cu sau fără rezerve. În cazul în care se certifică o declarație cu rezerve, se mentionează motivația acestora.

sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax