Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Forumul comunicatorilor REGIO: Dezbatere privind conștientizarea cetățenilor cu privire la impactul proiectelor REGIO

Publicat

Timp de trei zile, în perioada 26-28 septembrie, la Bran (Brașov) s-a desfășurat Forumul Comunicatorilor Regio, eveniment ce a adus la masa discuțiilor autoritățile implicate în derularea Programului Operațional Regional, beneficiarii fondurilor, precum și mass media din țară. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, având calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea programului la nivelul Regiunii Centru, a participat la eveniment alături de o delegație formată din 12 reprezentanți ai comunicatorilor pentru programul Regio din regiunea Centru.

În cadrul acestui eveniment, Regiunea Centru – și implicit județul Alba – a fost nominalizată ca fiind zona în care cetățenii se consideră cel mai bine informați despre Programul Regio. Acest lucru a rezultat din studiul privind activitatea de informare și promovare a Programului, realizat la nivel național de către AB Research Group, la comanda MDRT. Această evaluare externă confirmă calitatea activităților desfășurate de către ADR Centru la nivel regional, în domeniul informării și publicității programului. Tot pentru a confirma calitatea proiectelor și a activităților desfășurate de către ADR Centru la nivel regional, participanții la Forumul național al Comunicatorilor REGIO le-a fost pregătită o surpriză. Cu sprijinul SC IMAN Consult SRL, peste 100 de comunicatori prezenți la eveniment au participat la o vizită la un proiect finanțat de Programul Operational Regional, pe DMI 5.2, care finanțează investițiile în structurile de primire turistică. Pe parcursul prezentării acestui proiect care a fost implementat cu succes, participanții au văzut cel mai mare manej acoperit din Transilvania, lângă Râșnov-Brașov și au asistat la un spectaculos show ecvestru.

La această ediție a Forumului Comunicatorilor Regio au participat circa 120 de persoane, implicate în activitățile de informare și promovare a informațiilor despre fondurile Regio. Rolul manifestării a fost de a conjuga acțiunile prin care toți membrii acestei rețele naționale transmit cetățenilor sau mass-media date despre Programul Operațional Regional. Evenimentul a debutat cu o conferință în care au fost prezentate rezultatele programului la nivel național și regional, ulterior fiind prezentate cele mai importante acțiuni ale beneficiarilor în transmiterea corectă și transparentă a rezultatelor obținute în proiecte, prin fondurile nerambursabile cheltuite. Fiecare regiune, reprezentată de către Agențiile pentru Dezvoltare Regională, și-a prezentat rezultate obținute la nivel regional, precum și acțiunile desfășurate de organismele intermediare. ADR Centru în calitate de reprezentant al Regiunii Centru, cu sprijinul autorităților publice locale a exemplificat rezultatele obținute pe parcursul celor 5 ani de implementare a fondurilor cu ajutorul materialelor video, filme și spoturi TV, realizate în scopul publicității programului. În cadrul tuturor prezentărilor se va pune accent pe necesitatea informării cetățenilor asupra indicatorilor atinși prin proiectele contractate, dar în special prin cele finalizate, respectiv îmbunătățirea infrastructurii locale și regionale, în domeniile urban, rutier, social, de afaceri și de turism. Practic, acești indicatori duc la crearea unor noi locuri de muncă și la dezvoltarea socio-economică a regiunilor, aspecte esențiale pentru crearea unor zone atractive pentru investiții.

„Vorbim de peste cinci ani de muncă asiduă în toate cele șase județe ale regiunii, perioadă în care, cu ajutorul celor ce au depus proiecte, Regiunea Centru a înregistrat rezultate pozitive. Aceste rezultate demonstrează că munca noastră și expertiza pe care o deținem în domeniul finanțărilor nerambursabile, activitate pe care o derulăm de 12 ani, sunt printre cele mai bune și eficiente. Activitatea ADR Centru a dus la contractarea în regiunea noastră a 354 de proiecte, care solicită circa 390 milioane euro fonduri nerambursabile. Deja, din acestea, 127 de proiecte sunt finalizate și am rambursat deja beneficiarilor peste 135 milioane euro. Buna colaborare dintre ADR Centru și autoritățile publice locale, dar și cu societatea civilă și mediul de afaceri, a făcut ca aproape întreg bugetul de aproximativ 440 milioane euro alocat Regiunii Centru, să fie angajat prin proiectele contractate sau aflate în faza precontractuală. Pe baza acestor rezultate s-a creat și susținut o activitate de informare și promovare care este bine apreciată, atât de beneficiari, cât și de parteneri. În perioada următoare ne vom concentra atenția pe finalizarea cu succes a proiectelor contractate și atingerea indicatorilor propuși”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax