Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fost angajat ISU Alba, condamnat pentru delapidare. Va sta trei ani şi patru luni după gratii, după decizie definitivă la Curtea de Apel

Publicat

curtea de apel alba iulia Petru Romeo Opruţa (38 de ani), fost angajat ISU Alba, a fost condamnat pentru delapidare şi va sta trei ani şi patru luni după gratii. A fost reţinut vineri şi transportat la Penitenciarul Aiud.

Potrivit IPJ Alba, „sâmbătă, 8 octombrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, sprijiniți de poliţiştii Compartimentul Urmăriri al IPJ Alba şi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, l-au identificat şi reţinut, pe raza municipiului, pe O.P.R., de 38 de ani, din Alba Iulia, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data 7 octombrie”.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia, la 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că Opruţa a mai fost judecat şi condamnat acum trei ani, pentru fapte de corupţie. A fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în 6 februarie 2013, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani de la o persoană pentru a o ajuta să promoveze un examen.

Vezi şi Subofiţerul Romeo Opruţa, fost angajat la ISU Alba, condamnat la doi ani închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă

Bărbatul nu mai este angajat al ISU Alba din 1 noiembrie 2012, când a trecut în rezervă prin demisie. Conducerea instituţiei a precizat atunci că faptele nu au legătură cu atribuţiile de serviciu şi cu calitatea de angajat la ISU.

Acum trei ani, instanţa a decis doi ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei. În noul dosar, pedeapsa a fost de un an şi patru luni, pentru delapidare. Curtea de Apel a respins în 6 octombrie apelul inculpatului. Opruţa va sta trei ani şi patru luni după gratii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Giani

    marți, 11.10.2016 at 12:30

    Capatos

  2. Rr.

    marți, 11.10.2016 at 21:01

    Petrecere frumoasă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax