Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Fost candidat USR Alba la Senat, pus director la o instituție nou înființată. Nu știe ce salariu are și cu ce se va ocupa

Publicat

„Centrul Județean de Excelență Alba” – un nume pompos pentru o instituție nou înființată, dar despre care nimeni nu prea știe nimic, nici chiar noul director. 

Directorul instituției nou înființate este Adrian Simion, consilier județean din partea USR PLUS, ajuns în funcție de conducere prin numire directă.

Instituția este atât de nouă, încât Adrian Simion nici nu știe momentan ce salariu va avea. 

UPDATE: După publicarea articolului, Adrian Simon a contactat redacția Alba24 și a declarat că nu a putut să precizeze ce salariu va avea deoarece are un doctorat și vor fi calculate mai multe sporuri.

Am încercat să aflăm detalii despre noua entitate nou înființată și cum va funcționa.

Singura informație relevantă la o căutare pe Google este ordinul de ministru nr. 5.956 din 4 noiembrie 2020, prin care în fiecare oraș din România se înființează câte un centru județean de excelență.

La un moment dat, între anii 2012 – 2018, în țară au mai existat centre asemănătoare, însă au fost închise. În județul Alba funcționa o entitate asemănătoare la Blaj, dar activitatea se baza pe voluntariat, au precizat reprezentații IȘJ Alba, pentru alba24.ro.

La aproape un an de la ordinul de ministru din noiembrie 2020, în județul Alba a fost numit un director pentru noua instituție, care va funcționa în subordinea Inspectoratului Județean Alba.

Director care nu își cunoaște fișa postului

La Alba, directorul Centrului Județean de Excelență a fost numit Adrian Simion, fost membru PNL, actual USR PLUS, fost candidat la Senat, actual consilier județean și profesor la Colegiul Economic „Dionise Pop Marțian”.

Întrebat, de reporterul alba24.ro, ce l-a recomandat pentru a fi numit direct în funcția de conducere, Simion a răspuns că numirea a fost făcută prin prisma activității didactice pe care o are.

Acesta a precizat, deși nu a fost întrebat, că numirea nu are legătură cu funcția politică pe care o are.

Simion a făcut publică noua funcție pe care o deține printr-o postare pe Facebook.

Salarii și funcții

Instituția este atât de nouă, încât Adrian Simion nici nu știe ce salariu va primi lunar pentru funcția de director, însă a precizat că ar fi vorba despre un salariu similar celui de director de liceu.

Mai mult de atât, instituția va avea 7 angajați, însă momentan Simion nu cunoaște organigrama.

Cu ce se ocupă Centrul Județean de Excelență

Sediul instituției va fi în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Adrian Simion nu a fost capabil să spună concret care va fi activitatea instituției și a spus doar că ”se va ocupa cu pregătirea elevilor care participă la concursuri școlare și la olimpiade”.

”Un fel de Palat al Copiilor, dar care va lucra cu un grup mai restrâns de elevi”, a mai adăugat Adrian Simion pentru alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. zoro

  joi, 02.09.2021 at 16:07

  Cica nu sunt bani,institutii nou infintate,cumul de pensie cu salar,pensii speciale,specula pe toate drumurile,munca la negru,evaziune la tot pasul,marfa trecuta prin vami fara acte si portul constanta,si se plang de bani,dar nu fac nimic,zero barat!!!!

 2. kretz

  joi, 02.09.2021 at 20:29

  foarte frumos pt un partid cica anti mafia psd etc.: habar n-are ce va face si ce atributii are si ce-l califica pe el sa ocupe acest post, știe doar că are mai multe sporuri la salariu. oare pt ce? spor de frecat menta la stat, spor de venit la serviciu, spor de baut cafeaua

 3. Costica

  vineri, 03.09.2021 at 06:58

  Te ai descalificat ca persoana, ca și cadru didactic. Oricum voi nu aveți o doctrina. Ești un băiat mititel. Este sfârșitul carierei tale baiete

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax