Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fost coleg al lui Putin, dezvăluiri de la academia KGB: A fost declarat INAPT. Nu reușea să evalueze impactul deciziilor proprii

Publicat

Fostul spion rus din KGB, Serghei Jirnov, refugiat în Franța la începutul anilor 90, a declarat pentru cotidianul francez Le Figaro că Vladimir Putin ar fi fost declarat inapt pentru contra-spionaj de Institutul Andropov din Moscova, pentru că nu ar fi fost capabil să evalueze impactul deciziilor pe care le lua. Jirnov și Putin ar fi fost colegi la celebra instituție care pregătea spionii ruși.  

Jirnov spune că Putin nu a reușit să facă față și a fost declarat inapt la finalul unui de curs..

”La finalul acestui an de studiu, instructorii l-au declarat inapt, fiind considerat incapabil să evalueze corect deciziile pe care le lua și consecințele acestor decizii asupra sa și asupra KGB. A fost retrimis la Leningrad (actualul Sankt Petersburg – n.red.), înainte de a fi trimis în Republica Democrată Germană, și a fost ofițer de legătură într-un oraș de provincie. Pentru noi, spionii din KGB, acesta era un post fără importanță”, a declarat pentru Le Figaro fostul spion Serghei Jirnov, preluat de G4Media.ro.

”Iată că principiul lui Peter s-a verificat în toată splendoarea sa: locotenent-colonelul Putin și-a atins limita competențelor. Măcar o dată, spionajul rus nu s-a înșelat”, a mai spus Jirnov.

LE FIGARO: – Ce fel de kagebist a fost Putin? Poate antrenamentul lui, pe care l-ai urmat și tu, să explice comportamentul său actual?

Serghei JIRNOV: – În KGB, ne petreceam timpul mințind. A fost baza jobului. Aș dori totuși să revin la curriculum vitae al lui Vladimir Putin. Desemnat la Leningrad (azi Sankt Petersburg), a servit mai întâi nouă ani în poliția politică și apoi în contrainformații înainte de a fi trimis pentru douăsprezece luni la Institutul Andropov din Moscova. Acolo, la „Școala Pădurii”, adevărații spioni, numiți „cercetași”, au fost selectați, educați și instruiți. Doar acestea din urmă au fost trimise în străinătate. Am fost chiar acolo înainte de a fi detașat în Franța pentru a mă infiltra în ENA.

El a mai declarat că instrucția în cadrul KGB, temuta poliție politică a URSS, a jucat un rol foarte important în viitoarea carieră politică a lui Putin: aici, în KGB, și-a construit Putin garda de apropiați care l-a ajutat să preia puterea totală.

Serghei Jirnov a fugit în Franța în anii 90 și a scris mai multe cărți dedicate spionajului sovietic. El este invitat periodic de presa franceză pentru a comenta chestiuni legate de Rusia.

   Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax