Connect with us
Publicitate

ABRUD

Fost consilier județean din Alba și director adjunct al Cupru Min Abrud, declarat incompatibil de ANI

Publicat

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis marţi, printre persoanele depistate în stare de incompatibilitate se află Dorel Tomuş, fost consilier judeţean în Alba. Instituția a anunțat public abia marți, 17 mai, rezultatul unui raport de evaluare din 28 martie.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 iulie 2018 – 28 martie 2019, întrucât a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba şi funcţia de director general/director general adjunct în cadrul Cupru Min Abrud, unde acţionar unic este Ministerul Economiei.

Tomuș a realizat venituri de natură salarială de la ambele entităţi.

Tomuş a fost ales pe lista de consilieri judeţeni a PSD în 2016 şi a părăsit Consiliul Judeţean în martie 2019. Şi-a motivat demisia prin faptul că era prins în proiectul de dezvoltare a companiei Cupru Min, iar timpul nu îi permitea să fie prezent la toate şedinţele.

Sursă: AGERPRES

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax