Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fost deputat PSD de Alba, achitat după rejudecarea procesului. Decizie a Tribunalului București

Publicat

Fostul deputat PSD de Alba, Emilian Vasile Cutean, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, şi-a obţinut achitarea după ce procesul său s-a rejudecat. Decizia aparţine Tribunalului Bucureşti şi poate fi atacată cu apel. Cutean este născut în 1965 la Sebeș și a fost deputat al județului în perioada 2000-2004. 

Emilian Cutean a stat o perioadă după gratii, iar acum este eliberat condiţionat. În 2012, fostul şef al Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor a fost condamnat pentru fraudarea Guvernului cu peste 300.000 de lei. El ar fi promovat o Hotarâre de Guvern prin care a dirijat bani către o asociație pe care o conducea tot el.

Emilian Cutean a câştigat un proces la CEDO împotriva statului român pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil. Tot CEDO a decis şi rejudecarea cauzei.

Judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturile Omului au constatat că s-a schimbat compentenţa completului de judecată în timpul procesului şi nu s-au readministrat probe importante precum audierea inculpatului şi a unor martori.

Vezi și: Emil Cutean, fost deputat PSD de Alba, condamnat definitiv la 5 ani de detenţie

sursa: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax