Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Fost director de la CJAS Alba, trimis în judecată de DNA. Gheorghe Muntean a decontat servicii pentru firma fiului său și cabinetul soției

Publicat


Fostul director de relaţii contractuale de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba, Gheorghe Muntean, intră în atenţia Tribunalului Alba cu acuzaţiile de intermediere de operaţiuni financiare pentru o firmă privată, fals intelectual şi conflict de interese. Procurorii DNA Alba Iulia transmit că acesta şi-a recunoscut faptele şi a fost de acord să execute pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare. Gheorghe Muntean a decontat servicii medicale pentru firma la care este asociat fiul său şi pentru soţia sa, medic de familie.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Muntean Gheorghe, fost director relații contractuale la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba Iulia (C.J.A.S), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– intermediere de operațiuni comerciale pentru un agent economic privat;
– efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția;
– conflict de interese;
– fals intelectual, în formă continuată ( 10 acte materiale);
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată ( 75 acte materiale);
– uz de fals, în formă continuată ( 10 acte materiale
)”, transmite DNA, într-un comunicat.
În acordul de recunoaştere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Începând cu anul 2001, inculpatul Muntean Gheorghe a fost numit în funcția de director relații contractuale la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba Iulia.
În perioada 2011-2012, în această calitate, a desfăşurat activități de intermediere şi a înlesnit efectuarea unor operațiuni comerciale şi financiare pentru un agent economic privat, la care fiul său era asociat.
În aceeași perioadă a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o ocupa, pentru același agent economic privat, semnând contracte, acte adiționale, documente justificative şi deconturi pe care le-a folosit, fiind depuse la CJAS Alba Iulia, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv decontarea unor servicii medicale.
De asemenea, a susținut în mod constant interesele financiare ale soției sale, medic de familie aflat în relații contractuale cu C.J.A.S. Alba şi ale firmei, la care fiul său era asociat, semnând contracte, acte adiționale, documente justificative şi deconturi referitoare la relația contractuală dintre C.J.A.S. Alba şi aceste persoane.
Mai mult, în cursul lunii iunie 2012, inculpatul Muntean Gheorghe a dispus decontarea cu celeritate a sumelor de bani la care aveau dreptul, către firma respectivă şi cabinetul medical al soției sale, înaintea celorlalți beneficiari.
Totodată, având informații că urmează să aibă loc o acțiune de control din partea Corpului de Audit Regional Braşov pentru a verifica dacă există situații de conflict de interese, inculpatul Muntean Gheorghe, a întocmit în fals un număr de 4 înscrisuri (2 contracte de asistență medicală și anexele acestora), atestând în mod nereal, că reprezentantul C.J.A.S. Alba Iulia este o altă persoană, în scopul ascunderii stării de incompatibilitate în care se afla cu cabinetul medical al soției sale.
Tot cu această ocazie a întocmit în fals – prin contrafacerea subscrierii – un număr de 6 înscrisuri oficiale(contracte de furnizare servicii medicale în asistență medicală), semnând în locul reprezentantului firmei, al cărei asociat era fiul său.
În aceeași perioadă, inculpatul Muntean Gheorghe a intermediat operațiuni comerciale pentru aceeași firmă, al cărei asociat era fiul său, efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, întocmind în fals 75 înscrisuri sub semnătură privată – prin contrafacerea subscrierii – şi semnând la rubrica administrator în locul acestuia, prin aplicarea unor semnături care au dat aparența că aparțin persoanei îndrituite să semneze.
Toate documentele întocmite în fals au fost folosite ulterior, fiind depuse la C.J.A.S. Alba Iulia, în scopul producerii de consecințe juridice”.
Procurorii precizează că „în prezența apărătorului ales, inculpatul Muntean Gheorghe a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acțiunea penală şi este de acord cu aplicarea următoarei pedepse şi a modalității de executare a acesteia:
– 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, cu respectarea următoarelor obligații:
– să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta;
– să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
– să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
– să comunice schimbarea locului de muncă;
– să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență
– să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate;
– să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței”.
Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Alba.

DNA menţionează că „această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. RESPONSABIL 50

    sâmbătă, 31.05.2014 la 09:02

    ….spre cine s-au indreptat banii din institutiile publice….din 2000 pana in 2014;situatie in care, angajatii nu au beneficiat de nici o analiza medicala,conform drepturilor salariale si a contractului de medicina a muncii,
    …..va cruciti ..ce constatati….si cati bani s-au risipit….???!!!……biblioteca judeteana…..???!!!…mica ..dar; spala la greu….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Noapte de coșmar pentru o bătrână din Câmpeni: Un tâlhar a intrat peste ea în casă, a bătut-o și a încercat să o violeze

Publicat

batrana-batuta

În miez de noapte, un bărbat a intrat într-o casă din Câmpeni, peste o bătrână de 71 de ani. Degeaba a încercat femeia să îi dea 80 de lei, căci pentru bărbat nu a fost de ajuns. A bătut-o, a încercat o violeze și i-a luat cu forța, sub amenințarea cu moartea, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

DOCUMENT: Doi foști prim-miniștri, martori în procesul proiectului ratat de la Roșia Montană. Cum se apără România de ”Gabriel”

Publicat

a

România și-a anunțat apărarea în procesul de arbitraj deschis de compania canadiană Gabriel Resources la Centrul Internațional pentru Soluționarea Litigiilor (ICSID) al Băncii Mondiale, aflat la Wasington. Doar câteva zile mai durează până când vor începe și audierile care vor avea loc între 2 și 13 decembrie 2019. Doi prim-miniștri vor fi printre martorii României: […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Românii merită un președinte aproape de oameni: Viorica Dăncilă!

Publicat

Viorica Dăncilă, care a condus Guvernul României și a reușit să ducă la bun sfârșit multe proiecte ce au schimbat în bine viața românilor, merită votul nostru. Vă prezentăm doar câteva dintre motivele pentru care susținem candidatura doamnei Viorica Dăncilă la președinția României: Nu a ezitat să preia funcția de prim-ministru atunci când a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

ACCIDENT la Aiud. O persoană și-a prins un picior într-un utilaj agricol

Publicat

Pompierii din Aiud intervin miercuri, în jurul orei 18:50, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor medical unei persoane care și-a prins un picior într-un motocultor. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 în municipiu, pentru descarcerare și prim ajutor la […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate