Connect with us
Publicitate

ABRUD

Fost director şi fost lider sindical de la Cupru Min Abrud, urmăriți penal pentru conflict de interese

Publicat

Un fost director și un fost lider sindical de la compania Cupru Min Abrud SA sunt urmăriți penal sub aspectul infracţiunii de conflict de interese. Prin decizie în instanţă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) redeschide dosar de urmărire penală în acest caz.

Este vorba despre Nicolae Victor Pavel, fost director al Cupru Min Abrud SA şi Viorel Huţuleac, fost lider sindical.
„Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 335 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 141/II/2/2017 din data de 02.10.2017 emisă de prim procurorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi confirmă redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de conflict de interese, prev. de art. 301 al. 1 C penal . În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia de la sfârşitul lunii noiembrie.

Nicolae Victor Pavel a fost director general al Cupru Min Abrud SA în perioada 2009-2012. Atunci a fost schimbat din funcţie, dar a rămas în formula de conducere a companiei. Acum ar fi consilier la Serviciul Comunitar pentru Cadastru și Agricultură de la Primăria Alba Iulia, potrivit declaraţiei de avere.

Potrivit legislaţiei în vigoare, infracţiunea de conflict de interese se poate pedepsi cu închisoare între 1 şi 5 ani. Fapta presupune îndeplinirea unui act, în calitate de funcţionar public, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, sau de participare la luarea unei decizii „prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură”.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax