Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fost europarlamentar PDL, trimis în judecată de DNA pentru deconturi false. Deplasări fictive de peste 50.000 de euro

Publicat

europarlamentar
foto: radiotop.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului europarlamentar Petru-Constantin Luhan, care este acuzat că a folosit şi prezentat cu rea-credinţă documente false pentru a obţine pe nedrept fonduri de la Parlamentul European, infracţiunea fiind în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, în perioada 17 martie 2010 – 6 martie 2012, Petru-Constantin Luhan, în calitatea de europarlamentar, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

“La cererile respective, inculpatul a ataşat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanţe, bonuri de combustibil) având acelaşi caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion şi s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului şi locul de muncă, în principiu oraşele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul”, se arată în comunicat.

Ca urmare a acestor demersuri, Luhan a obţinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

sursa: România24.ro

foto: radiotop.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax