Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fost funcţionar de la Finanţele Câmpeni, condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Publicat

inchisoare

inchisoareUn fost funcționar public din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba – Agenția Câmpeni, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Inculpatul a cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat de peste 420.000 lei.

La data de 27 septembrie, prin decizia penală a Curții de Apel Alba Iulia, a fost dispusă condamnarea inculpatului Toader Constantin Mihai la pedeapsa de 3 ani și 8 luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune (74 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (383 acte materiale).

Hotărârea este definitivă.

Dosarul a fost inițiat în urma unui denunț înregistrat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, urmărirea penală fiind efectuată de către ofițerii S.J.A. Alba, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În fapt, în perioada 2011 – 2013, inculpatul Toader Constantin Mihai, având calitatea de funcționar public în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Alba – Agenția Câmpeni, a identificat și a folosit un număr de cinci societăți comerciale, în vederea angajării fictive, temporare, a unui număr de 74 persoane cu vârsta de peste 45 de ani, în scopul obținerii frauduloase a unor sume de bani cu titlu de subvenție din bugetul de stat.

În activitatea infracțională, inculpatul a contrafăcut semnătura angajaților pe contractele de muncă încheiate, pe statele de plată lunare fictive și a consemnat date false în foile colective de prezență în scopul de a induce în eroare Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Alba și a încasa sume de bani subvenționate. Pentru a păstra aparența de legalitate și a beneficia în continuare de acordarea subvențiilor, Toader Constantin Mihai a achitat, în parte, obligațiile privind asigurările sociale datorate de angajator.

Pentru a evita obligația de a menține raporturile de muncă pentru o perioadă de 2 ani și a nu restitui sumele de bani primite cu titlu de subvenție, inculpatul a determinat persoanele angajate să își înceteze raporturile de muncă prin demisie, la un an de la angajare, perioadă calculată ca vechime în muncă pentru aceștia.

Ulterior, a procedat la reangajarea fictivă a persoanelor la alte societăţi, din cele pe care le administra în fapt, iar apoi a dispus încetarea acestor contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată, operațiune în urma căreia foștii angajați au îndeplinit condițiile necesare acordării indemnizației de șomaj.

Prin acest mecanism infracțional complex, inculpatul a cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat reprezentat prin A.J.O.F.M Alba în cuantum de 422.330 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax