Connect with us
Publicitate

AIUD

Fost polițist militar care și-a ucis soția vrea să fie eliberat din Penitenciarul Aiud. Judecătorii spun că bărbatul s-a îndreptat

Publicat

aiud penitenciar

Un fost polițist militar, care a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, după ce și-a ucis soția, vrea să fie eliberat condiționat din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

Bărbatul, Ion Dorin G., este închis din anul 2015, după crima pe care a comis-o în apartamentul în care locuiau cei doi în Brașov. Cei doi aveau doi copii care au rămas în grija bunicilor din partea mamei. 

Fapta s-a petrecut în 2015, atunci, potrivit adevărul.ro, bărbatul şi-a ucis soţia, o femeie de 36 de ani în timpul unui accces de furie.

A ştrangulat-o în apartamentului în care locuiau şi nici până acum nu se ştie motivul care a dus la crimă. Trupul femeii a fost descoperit chiar de mama victimei care venise să îşi aducă nepoţii acasă. Cei doi soţi aveau atunci doi băieţi unul de 8 ani şi altul de 2 ani.

Imediat după crimă Dorin G. a fugit, dar a fost găsit câteva zile mai târziu la un schit din Sibiu.

„Condamnă inculpatul Giurgiu Ion Dorin pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la pedeapsa de 12 ani închisoare (…) Obligă inculpatul să plătească daune morale după cum urmează: către numita C. V. suma de 100.000 lei; către minorii (…) suma de câte 200.000 lei“, se arată în sentinţa magistraţilor.

Acum opt ani mai târziu, bărbatul vrea să fie eliberat din închisoare.

Propunerea de eliberare condiționată a fost inițiată chiar de către comisia închisorii. Ajuns în fața instanței de judecată, la Judecătoria Aiud, magistrații au respins cererea acestuia deoarece nu și-a achitat daunele materiale impuse de magistrați.

”Intimatul fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de omor. Executarea pedepsei a început la data de 13.12.2015 şi urmează să expire la data de 27.02.2027”, se arată în motivarea instanței.

Magistrații considera că acesta s-a îndreptat în închisoare, datr pentru că nu a achitat obligațiile financiare nu au admisa cererea acestuia.

Referitor la ”convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, instanţa constată că aceasta este îndeplinită, în raport de comportamentul deţinutului pe perioada executării pedepsei, de faptul că a fost recompensat în mai multe rânduri şi nu a fost sancţionat disciplinar.

De asemenea, se reţine că există factori de risc relativ la comportamentul său viitor, dar, în acelaşi timp, şi factori de protecţie cu rol în stoparea comportamentului infracţional”, se mai arată în motivarea judecătorilor din Aiud.

După ce i-a fost respinsă cererea la Aiud, bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul Tribunalului Alba, unde o primă ședință de judecată va avea loc în data de 24 aprilie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 12.04.2023 at 11:56

    Cum adică s-a îndreptat ? Cum aţi constatat acest lucru ? Că a sta închis. Astea sunt legile ţării. Dacă scrie în lege că merită atât, atât să facă,că şi aşa e puţin, nu ceva aleator, la cheremul unui judecător. Cum de cel care l-a împuşcat pe Ţâr face 30 de ani şi ăsta doar 12 tot pentru crimă. Aşa şi cu blocurile care primesc autorizaţie pentru n etaje şi apoi tot legea spune că pot să mai facă unul suplimentar.

  2. Maria

    luni, 17.04.2023 at 13:36

    De ce să fie eliberat ¿ Cine i-a dat voie să ucidă? Nu! să stea acolo și așa este puțin pentru o viață de om! Este un criminal, nu se poate compara cu cineva care nu o face intenționat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax