Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fost șef de la Poliția Sibiu, condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia, la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

Publicat

Un fost polițist, colonel, care a avut funcția de șef de cabinet la IPJ Sibiu, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influență. Bărbatul a fost acuzat că a cerut mită. Decizia finală în instanță a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor, Merișor C. a ”pretins și primit” în total 4.500 de euro pentru a interveni pe lângă reprezentanții Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu pentru a admite un student. Denunțul a fost făcut de tatăl tânărului.

În urma procesului, a fost condamnat definitiv, la Curtea de Apel Alba Iulia, în 31 ianuarie. Decizia instanței: închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Mită și un loc de veci, în schimbul admiterii sau angajării

”A pretins şi a primit de la martorul denunţător M.G.P. suma totală de 4.500 euro, în două tranşe. O dată suma de 3.000 de euro, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii anterior menţionaţi din cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunţătorului şi o dată suma de 1.500 euro, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii implicaţi în evaluarea medicală a candidaţilor la academie şi a-i determina să-l declare pe fiul denunţătorului «apt» din punct de vedere medical, pentru ca acesta să poată participa la examen”, potrivit rechizitoriului citat de ziare.com

Însă studentul nu a fost admis, astfel că tată tânărului și-a cerut banii înapoi. Nu i-a primit, astfel că a depus plângere.

Între timp, anchetatorii au desciperit și alte fapte de trafic de influență, dar acestea au fost anulate în instanță, pe motiv că fapta nu există sau nu este prevăzută de legea penală.

Una dintre acestea se referea la o intervenție pentru angajare la Aeroportul Internațional Sibiu, în schimbul unui loc de veci la preț redus, potrivit sursei citate. M.C. a fost și șef al securității Aeroportului Internațional Sibiu.

Hotărârea instanței

Curtea de Apel Alba Iulia a decis închisoare cu suspendare pentru o perioadă de 2 ani și 2 luni. Inițial, Tribunalul Sibiu îl condamnase anul trecut la 3 ani și 6 luni cu executare. Decizia de la Alba Iulia a fost emisă în 31 ianuarie 2023.

Pedeapsa cu suspendare este cu perioadă de supraveghere de 3 ani. În acest timp, fostul polițist trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, pentru două luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alban Mera

    sâmbătă, 11.02.2023 at 19:36

    Bine ca ramane cu pensia speciala. Parca se lauda dl Roman ca cei cu pensii speciale care sunt acuzati de fapte de coruptie vor pierde acest drept . Alo dl Roman Florin, se aude ??? Unde e legea promisa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax