Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fosta candidată AUR Alba la Senat, care ar fi sustras bani din pensii când era poștăriță, plasată sub control judiciar

Publicat

Fosta candidată la Senatul României din partea AUR Alba, Simona Mărginean, cercetată pentru delapidare și fals intelectual, a fost plasată sub control judiciar. 

Femeia este cercetată pentru că, în perioada în care a fost factor poștal, ar fi sustras din banii de pensii ai unor persoane, din zona în care activa.

De asemenea, aceasta a deținut și funcția de consilier a primarului din Valea Lungă, comună în care și primarul dar și viceprimarul sunt din partea AUR Alba. 

Procurorii au cerut vineri, 18 februarie, arestarea preventivă a acesteia, dar magistrații Judecătoriei Blaj au respins cererea. Aceștia au luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

”Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatei Mărginean Simona, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de ” delapidare” în formă continuată – (…) cu 54 de acte materiale și „fals intelectual” în formă continuată (…) cu 90 de acte materiale, totul cu aplic art. 38 alin. 1 C.pen., formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.(…) dispune punerea în libertate de îndată a inculpatei reţinute(…)dispune faţă de inculpata Mărginean Simona, cu datele de identificare de mai sus, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.02.2022 şi până în data de 18.04.2022, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Blaj, din data de 18 februarie, 2021.

CITEȘTE ȘI: Fostă candidată AUR la Senat și consilieră de primar, REȚINUTĂ de polițiști. Ar fi sustras bani din pensii când era poștăriță

Potrivit IPJ Alba, în perioada în care era poștăriță ar fi sustras, din indemnizații de handicap, pensii, pensii de boală și alocații, peste 35.000 de lei.

La data de 17 februarie 2022, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, ambele în forma continuată.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august-decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuțiilor de serviciu, de factor poștal, și-ar fi însușit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi bănești (indemnizații de handicap, alocații, pensii și pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă.

Pentru a-și acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele și ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire și a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondență expediată de instituții publice către 36 de destinatari, persoane fizice și persoane juridice.

Pentru documentarea activității infracționale, anterior reținerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, polițiștii au percheziționat domiciliul femeii.

Prejudiciul a fost recuperat, aproape integral.

Cercetările sunt continuate.

Simona Mărginean a fost consilier al primarului până în luna ianuarie a anului 2022. De asemenea aceasta nu mai lucrează ca factor poștal. Mai mult de atât, după ce faptele femeii au devenit publice, președintele AUR, George Simion a declarat pentru libertatea.ro, că femeia a fost exlcusă din partid.

sursă foto: Facebook Simona Mărginean

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate