Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostă contabilă la CAR Credit Abrud, trimisă în judecată pentru delapidare, într-un dosar de credite false

Publicat

bani

Aneta D., la data comiterii faptelor o contabilă la CAR Credit Teiuş, Sucursala Abrud, a fost trimisă în judecată pentru delapidare, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit anchetatorilor, femeia este acuzată că şi-a însuşit 750.000 de lei din fondul social al membrilor instituţiei, prin credite false.

Aceasta a fost reținută în 2017 și pusă sub control judiciar, în urma a trei percheziții pe raza județului Alba.

Dosarul în care femeia a fost trimisă în judecată pentru delapidare a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba în 20 ianuarie 2020, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

La momentul punerii sub control judiciar, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au comunicat, că ”procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar  pe o durată de 60 de zile față de inculpata Aneta D., pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri  sub semnătură privată.

CITEȘTE ȘI: Dosarul creditelor false de la CAR Credit Abrud. Contabila instituţiei, sub control judiciar. Ar fi luat 750.000 de lei din banii clienţilor

 În cauză, la data de 24 august 2017 au fost efectuate un număr de 3 percheziții pe raza județului Alba, efectuate de către lucrători din cadrul I.P.J. Alba, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, înscrisuri, ștampile, potrivit sursei citate.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 2010 – 2017 susnumita în calitate de contabil la o instituție financiară nonbancară, având sucursala în orașul Abrud, a încheiat în fals contracte de împrumut în numele a numeroase persoane și totodată și-a însușit sume de bani din fondul social al membrilor instituției cauzând un prejudiciu estimat la 750 000 lei”.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax