Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fosta directoare a Spitalului Județean Sibiu, saltată de mascați pentru luare de mită. Lua șpagă pacienților de la Spitalul CF

Publicat

Fosta directoare a Spitalului Județean Sibiu, Liliana Coldea, a fost reținută pentru luare de mită. Reținerea a fost comunicată de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat de presă. 

Însă identitate doctoriței reținută a fost făcută publică de jurnaliștii de la turnulsfatului.ro

Liliana Coldea, actual medic la Spitalul Căi Ferate Sibiu, a fost săltată de mascații de la Serviciul de Operațiuni Speciale. Acesta este acuzată de anchetatori că a primit spagă de mai multe ori, de la pacienți pentru a le facilita accesul la servicii medicale. 

Reținerea doctoriței în vârstă de 52 de ani a avut loc joi, 26 septembrie. Acesta este acuzată de procurori pentru 13 infracțiuni de luare de mită.

”Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada iunie-august 2024, inculpata, în calitate de medic în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani şi bunuri cu titlu de mită, din partea pacienților sau aparținătorilor acestora, atât pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar și ulterior îndeplinirii acestor servicii.

În prezent se efectuează audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmând ca în cursul acestei zile procurorul să decidă cu privire la măsurile ce vor fi luate în continuare.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu”, au transmis procurorii din Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate