Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fosta directoare generală a SFT-CFR SA, condamnată la 4 ani cu suspendare. Averea imobiliară din Alba Iulia, sub sechestru

Publicat

Înalta Curte a stabilit sentința definitivă în dosarul hotelului Astoria de lângă Gara de Nord din București, dar firele acestei afaceri ajung și la Alba Iulia, acolo unde unul dintre personajele din dosar deține mai multe imobile.

Fosta directoare generală a Societății Feroviare de Turism (SFT) – CFR SA, Luminița Laura Gliga, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acum 2 ani, la Curtea de Apel București (CAB), femeia primise 5 ani de detenție cu executare.

Aceasta va trebui să plătească o sumă foarte mare de bani către SFT, iar instanța i-a pus sechestru pe o serie de imobile pe care le deține la Alba Iulia. 

Luminița Gliga este rudă apropiată cu fostul șef al PNL Alba, Teodor Atanasiu. 

În același dosar, fostul director adjunct al SFT – CFR SA, Cosmin Adrian Udor, a scăpat de pedeapsă întrucât a intervenit prescripția faptelor de abuz în serviciu în cazul lui. La Curtea de Apel București, Udor primise 6 ani de detenție cu executare.

Executorul judecătoresc Bogdan Dumitrache a fost achitat pentru stabilirea unei valori diminuate cu ocazia executării silite, deși la CAB primise tot 5 ani cu executare.

Instanța a obligat-o pe fosta directoare și la plata unui prejudiciu de aproape 1,5 milioane de euro. Recuperarea restului de prejudiciu constatat de DNA, până la suma de 2,7 milioane de euro, a fost lăsată nesoluționată de instanță.

Totul a plecat de la o investigație a emisiunii ”România, te iubesc”

Potrivit unei investigații realizate în 2012 de jurnalistul Cosmin Savu de la emisiunea  ”România, te iubesc” a ProTv, hotelul Astoria de lângă Gara de Nord, care valora pe piaţa liberă milioane de euro, a fost vândut în urma unei executari silite pentru recuperarea unei datorii de doar 7.000 de euro (cu penalităţi, peste 40.000 de euro). Potrivit DNA, hotelul valora peste 3,3 milioane de euro şi a fost vândut doar cu 1,8 milioane de euro.

Hotelul Astoria a aparţinut ceferiştilor 56 de ani. Era locul unde se cazau călătorii aflaţi în tranzit în Bucureşti, iar afacerile aici ar fi trebuit să meargă strună. Asta până în 2007. A fost anul în care societatea a angajat o firmă de avocatură, “Sfârâială şi Asociaţii”, să o reprezinte în diverse procese.

Avocaţii n-au fost plătiţi, deşi existau bani în cont, iar aceştia au cerut executarea silită a companiei pentru recuperarea unei datorii de 7.000 de euro. Cu penalităţi, datoria a ajuns la peste 40.000 de euro. Practic, cei care ar fi trebuit să-i apere pe ceferişti s-au întors împotriva lor şi au scos la licitaţie hotelul pentru doar 1,8 milioane de euro.

Sechestru pe imobile din Alba

Potrivit sentinței din 2018, pe averea acesteia a fost pus sechestru, fără ca acest lucru să fie schimbat de decizia nouă:

”În baza art. (…), obligă pe inculpata Gliga Luminița Laura la plata sumei de 7.015.408,25 lei către partea civilă Societatea Feroviară de Turism SFT-CFR SA.

Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 04.10.2016 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA (vol.VI dup, filele 1-6), cu privire la bunurile mobile şi imobile aparţinând inculpatei Gliga Luminița Laura până la concurenţa sumei de 7.015.408,25 lei asupra următoarelor bunuri:

– Imobil tip teren (….), în suprafață de 846 mp situat în Micești, strada Orizont nr. 19 jud. Alba

– Imobil tip teren (…) Micești, în suprafață de 299 mp situat în Micești, jud. Alba

– Imobil tip teren (….) Micești, în suprafață de 124 mp situat în Micești, jud. Alba

– Imobil tip teren (…) Micești, în suprafa?ă de 124 mp situat în Micești, jud. Alba

– Imobil tip teren (…) Micești, în suprafaț de 299 mp situat în Micești, jud. Alba

– Imobil tip construcție (….), în suprafață de 143 mp situat în Micești, jud. Alba

Sursă și articol pe larg pe G4Media.ro

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax