Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre vrea să exploateze aurul de la Baia de Arieș. Așteaptă să primească licența de la ANRM

Publicat

Fostul fotomodel Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre şi patron al SSC Farul Constanţa şi administrator al Blueberry Ridge Minerals, intenţionează să extragă aur de la Baia de Arieş.

Blueberry Ridge Minerals, companie fondată de un american şi deţinută majoritar de româncă așteaptă licența de exploatare de la ANRM și se pregăteşte de listarea la Bursa de Valori din București.

ema gavrila

Potrivit economica.net, administratorului societăţii, Ema Gavrilă, perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş a fost finalizată, iar compania aşteaptă eliberarea licenţei de exploatare a zăcământului din mină până în februarie 2020, în funcţie de acordurile pe care le mai are de obţinut proprietarul.

Compania așteapă acum eliberarea licenței de către ANRM, deoarece perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş s-a încheiat în anul 2019. Totodată Ema Gavrilă încearcă listarea companiei la Bursa de Valori București, iar apoi, dacă va reuși , Blueberry Ridge Minerals va fi listată și la Bursa din Londra.

Economica.Net scrie că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a eliberat o licenţă de explorare privind exploatarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, aflat în zona oraşului Baia de Arieş, din judeţul Alba, companiei Blueberry Ridge Minerals în august 2015.

Perimetrul pe care societatea avea dreptul să realizeze prospecţiuni geologice este situat în așa-numitul „patrulater aurifer” din Munții Apuseni şi are o suprafață de 7,285 kilometri pătrați, fiind adiacent fostei mine aurifere Baia de Arieș, închisă în 2004.

Testele istorice în zonă au indicat prezența aurului în concentrații de până la 22,4 g/tona de minereu. Blueberry Ridge Minerals a fost înfiinţată în 2011 de cetăţeanul american John Ernesc Dahlman, adus în România de Emanuela Gavrilă, cea care a devenit administratorul firmei încă de la înfiinţarea sa.

După cum povesteşte Ema Gavrilă pentru economica.net, după izbucnirea scandalului Roşia Montană, americanul şi-a retras investiţia de circa 400.000 de dolari şi a preferat să nu se mai implice în explorarea minei. Emanuela Gavrilă a fost preşedinte al PSD Costineşti şi este cunoscută ca fiind o apropiată a senatorului Alexandru Mazăre, cu care ar fi avut o relaţie. Alexandru Mazăre este fratele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax