Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre vrea să exploateze aurul de la Baia de Arieș. Așteaptă să primească licența de la ANRM

Publicat


Fostul fotomodel Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre şi patron al SSC Farul Constanţa şi administrator al Blueberry Ridge Minerals, intenţionează să extragă aur de la Baia de Arieş.

Blueberry Ridge Minerals, companie fondată de un american şi deţinută majoritar de româncă așteaptă licența de exploatare de la ANRM și se pregăteşte de listarea la Bursa de Valori din București.

ema gavrila

Potrivit economica.net, administratorului societăţii, Ema Gavrilă, perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş a fost finalizată, iar compania aşteaptă eliberarea licenţei de exploatare a zăcământului din mină până în februarie 2020, în funcţie de acordurile pe care le mai are de obţinut proprietarul.

Compania așteapă acum eliberarea licenței de către ANRM, deoarece perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş s-a încheiat în anul 2019. Totodată Ema Gavrilă încearcă listarea companiei la Bursa de Valori București, iar apoi, dacă va reuși , Blueberry Ridge Minerals va fi listată și la Bursa din Londra.

Economica.Net scrie că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a eliberat o licenţă de explorare privind exploatarea resurselor de minereuri polimetalice şi auro-argentifere din perimetrul Geamăna – Colţii Lăzarului, aflat în zona oraşului Baia de Arieş, din judeţul Alba, companiei Blueberry Ridge Minerals în august 2015.

Perimetrul pe care societatea avea dreptul să realizeze prospecţiuni geologice este situat în așa-numitul „patrulater aurifer” din Munții Apuseni şi are o suprafață de 7,285 kilometri pătrați, fiind adiacent fostei mine aurifere Baia de Arieș, închisă în 2004.

Testele istorice în zonă au indicat prezența aurului în concentrații de până la 22,4 g/tona de minereu. Blueberry Ridge Minerals a fost înfiinţată în 2011 de cetăţeanul american John Ernesc Dahlman, adus în România de Emanuela Gavrilă, cea care a devenit administratorul firmei încă de la înfiinţarea sa.

După cum povesteşte Ema Gavrilă pentru economica.net, după izbucnirea scandalului Roşia Montană, americanul şi-a retras investiţia de circa 400.000 de dolari şi a preferat să nu se mai implice în explorarea minei. Emanuela Gavrilă a fost preşedinte al PSD Costineşti şi este cunoscută ca fiind o apropiată a senatorului Alexandru Mazăre, cu care ar fi avut o relaţie. Alexandru Mazăre este fratele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Anunț îngrijorător al ministrului chinez al Sănătății: Coronavirusul poate fi transmis și atunci când nu dă simptome

Publicat

Noi informații îngrijorătoare legate de coronavirusul din China, au fost date publicității chiar de autoritățile din această țară. Potrivit ministrului chinez al Sănătăţii, Dr. Ma Xiaowei, coronavirusul Wuhan poate fi transmis chiar şi atunci când nu dă simptome. Astfel, se confirmă faptul că transmisia virusului este mult mai rapidă decât se aşteptau specialiştii, relatează CNN. […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020 în Județul Alba: Cum va cheltui Consiliul Județean Alba sute de milioane de lei. Lista proiectelor

Publicat

Alba24 vă prezintă proiectele pe care administrația locală din fiecare oraș al județului, dar și Consiliul Județean Alba, le dezvoltă în 2020. Ne-am oprit asupra proiectelor mai mari de 100.000 de euro care vor încep, se finalizează sau se vor afla în derulare. Reprezentanții Consiliului Județean Alba au transmis, la solicitarea publicației, o situație a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Spitalele private ar putea accesa oricând fonduri de la stat pentru programele de sănătate. Proiect la Guvern

Publicat

Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea spitalelor de stat.  „Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naționale […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Incendiu la Câmpeni. Opt persoane s-au autoevacuat din două apartamente inundate cu fum

Publicat

pompieri, isu, incendiu, pompier

Stația de Pompieri din Câmpeni intervine pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unui bloc de locuințe din oraș, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba. În urma incendiului, 2 apartamente au fost inundate cu fum și 8 locatari s-au autoevacuat, fără probleme medicale. La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate