Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fosta secretară a Primăriei Deva, condamnată la închisoare, pentru trafic de influență. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Fosta secretară a Primăriei Deva, Laura Sârbu, va executa o pedeapsă de 3 ani și 8 ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia definitivă a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 13 februarie 2024. 

Fosta secretară a fost trimisă în judecată de DNA Alba Iulia după ce a primit mai multe sume de bani de la un om de afaceri. Afaceristul a primit în schimb un contract de reparații cu Primăria Deva.

În primă instanță, fosta secretată a fost condamnată la Tribunalul Hunedoara, iar apoi dosarul a ajuns la Alba Iulia în apel.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală apelată în privinţa soluţiilor de condamnare pronunţate faţă de inculpaţii Bodrean Adrian Mihai şi SC Smart Drumcons SRL pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, în relaţia cu SC Carpat Grup Industry SRL, temeiul juridic al achitării inculpatei Sârbu Laura pentru instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi măsura confiscării speciale dispusă în cazul inculpaţilor Sârbu Laura şi Sârbu Hadrian.

„Descontopeşte pedeapsa principală, complementară şi accesorie aplicată inculpatului Bodrean Adrian Mihai, repune în individualitatea lor pedepsele stabilite pentru infracţiunile concurente şi înlătură sporul de pedeapsă. (…) achită inculpatul Bodrean Adrian Mihai pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (…), (în legătură cu SC Carpat Grup Industry SRL). Menţine pedeapsa principală, complementară şi accesorie la care a fost condamnat inculpatul Bodrean Adrian Mihai pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă (…), (în legătură cu SC Imperial Trust Business SRL). Menţine modalitatea de individualizare judiciară a executării pedepsei închisorii de 2 ani şi 4 luni. (…) deduce din pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la 31.03.2021 la 04.10.2021”, se precizează în minuta hotărârii CA Alba Iulia.

Ce au reținut procurorii: Spagă pentru un contract

În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Sârbu Hadrian, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 7.000 euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Concret, banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Influența s-a dovedit a fi una reală, deoarece la data de 05 august 2020, omul de afaceri a încheiat cu primăria municipiului Deva un contract ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).

Ca urmare a înțelegerii inițiale, omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax