Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Foşti angajaţi ai „Ardeleana” SA au reclamat la Prefectura Alba modul de soluţionare a unor litigii de muncă

Publicat

Reprezentanţii Prefecturii Alba au transmis că foşti angajaţi ai S.C. „Ardeleana” S.A. Alba Iulia s-au prezentat în audienţă vineri, la prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru pentru a-şi exprima nemulţumiri privind soluţionarea unor litigii de muncă.

Este vorba despre soluţii contradictorii, în opinia acestora,  pronunţate de instanţe de judecată în dosare privind litigii de muncă. La discuţiile purtate a participat şi inspectorul şef al ITM Alba, Dorel Fiţ.

Reprezentanţi ai circa 100 persoane, aceştia susţin că nu au beneficiat de egalitate de tratament în faţa instanţei de judecată, fiindu-le încălcate dreptul la un proces echitabil, având în vedere că alţi colegi care au desfăşurat aceeaşi activitate în cadrul “Ardeleana” S.A. au fost încadraţi în grupa a II-a de muncă.

Prefectul Dan Coriolan Simedru a precizat că trebuie respectat principiul separaţiei puterilor în stat, susţinând ideea redactării unui memoriu bine documentat al cetăţenilor. În acest sens, a apelat la specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba.

Memoriul în care vor fi expuse nemulţumirile foştilor angajaţi urmează să fie înaintat Ministerului Justiţiei pentru soluţionare.

„Ardeleana” SA este una dintre firmele miliardarului Dorel Tamaş, societatea fiind în stare de faliment, cu datorii de 57,6 milioane lei. De cazul acesteia, dar şi al altor societăţi deţinute de omul de afaceri, cercetat pentru delapidare – în lipsă, reprezentat însă prin mandatar, fiind dat în urmărire generală -, se ocupă „Expert Insolvenţa” SPRL Hunedoara. Acuzaţiile la adresa omului de afaceri sunt de delapidare, spălare de bani şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

„Ardeleana” SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi a fost preluată de Dorel Tamaş în 2004. Din afacerile acestuia, mai multe bănci, firme, operatori de servicii, dar şi Direcţia de Finanţe ar trebui să-şi recupereze restanţe neîncasate în valoare totală de 13 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aleluia

    vineri, 01.06.2012 at 12:10

    justitia din romania „geme” de incompetenta…asa ca nu ne mira ca de la un complet la altul, in cauze similare se dau solutii care se bat cap in cap.
    nu este numai cazul acesta, intreaga justitie sufera de sindromul incompetentei, superficialitatii si uneori a rea vointei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax