Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi foşti deţinuţi din Alba cer despăgubiri de la Statul Român pentru condiţiile din penitenciare. Pretenţii, în instanţă, de peste 150.000 de euro

Publicat

inchisoare Doi bărbaţi din Alba, foşti deţinuţi în închisori din judeţ sau din ţară, au dat Statul Român în judecată, pentru condiţiile din penitenciare. În total, aceştia cer peste 150.00 de euro, despăgubiri.

Recent, la Tribunalul Alba au fost înregistrate două dosare de acest fel.

Dorel Vîrciu, condamnat la 3 ani de închisoare pentru înşelăciune, cere 300.000 de lei de la Statul Român prin Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională de Penitenciarelor, Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Bârcea Mare şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, potrivit adevărul.ro.

Acesta a fost judecat şi condamnat pentru că a înşelat un medic stomatolog din Alba, căruia i-a vândut 3,5 kilograme de bolovani în loc de aur. Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2011, iar în urma acestuia a obţinut 290.000 de lei. După ce şi-a dat seama că a fost înşelat, medicul a sesizat poliţia.

Tibor Polgar solicită în instanţă 400.000 de lei, pretenţii financiare de la Statul Român prin Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională de Penitenciarelor, Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Bârcea Mare şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Acesta cere daune compensatorii pentru condiţiile improprii din penitenciarele unde a fost deţinut în perioada executării pedepsei, dar şi pentru perioada în care a fost în arestul Poliţiei.

Tibor Polgar a fost trimis în judecată în luna mai 2012, pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor şi a fost condamnat definitiv în octombrie 2015 la 5 ani de închisoare. Potrivit anchetatorilor, Tibor Polgar ar amenajat la subsolul unei pensiuni un club privat unde clienţii care doreau relaţii sexuale contra cost se întâlneau cu fete dispuse la practicarea prostituţiei. În documentul de acuzare se arăta că activitatea infracțională a lui Tibor Polgar ar fi început în 2010, când acesta le-ar fi cunoscut și recrutat pe trei minore cărora le-ar fi propus să întrețină relații sexuale cu diferite persoane, pentru a câștiga bani.

Vezi şi Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Pedeapsă majorată la 5 ani de închisoare pentru patronul Tibor Polgar, acuzat de trafic de minori

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax