Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Foştii angajaţi ai „Metalurgica” îşi cer drepturile în instanţă

Publicat

Sute de oameni, foşti angajaţi ai SC „Metalurgica” SA Aiud s-au adresat instanţei, pentru recunoaşterea grupelor de muncă ce nu le-au fost acordate pe perioada cât au fost angajaţi. Cărţile de muncă şi câte un martor rătăcit sunt singurele arme pe care oamenii le posedă în lupta cu  sistemul. Foştii angajaţi ai „Metalurgica” s-au prezentat la Tribunalul Alba, pentru a solicita constatarea grupelor I şi II de muncă aferente condiţiilor deosebit de grele în care au muncit, zeci de ani. Lipsa banilor a privat oamenii de acest drept ce li se cuvenea la vremea respectivă. Cei mai norocoşi dintre angajaţi au reuşit totuşi să beneficieze de  remuneraţii, dar numai pe o perioadă limitată, iar ulterior drepturile le-au fost sistate.

Mărul discordiei dintre angajaţi şi societate era, pe lângă sporul bănesc ce se acorda lunar, o raţie de sifon, lapte şi acordarea de zile suplimentare la concediul de odihnă. Chiar dacă, în prezent, la SC „Metalurgica” a fost declanşată procedura falimentului, recunoaşterea grupelor de muncă ar putea ajuta oamenii să beneficieze mai devreme de acordarea pensiilor. Astfel de procese au o pondere majoritară în totalul dosarelor existente pe rolul instanţei albaiuliene, iar situaţia a devenit acută în ultima perioadă. Demersul celor de la „Metalurgica” a fost luat de exemplu şi de foştii angajaţi ai SC UTEPS Alba Iulia, SC „Incov” SA şi SC „Ardealul” SA. În majoritatea cauzelor, magistraţii Tribunalului Alba au pronunţat soluţii favorabile.”Cele mai multe acţiuni admise sunt cele care vizează grupa a doua de muncă. Astfel de cauze au pondere din ce în ce mai mare, determinând creşterea încărcăturii de dosare pe judecător”, a spus  purtătorul de cuvânt al Tribunalul Alba, Aurelian Mocan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unu Mic Si Rau

    marți, 09.08.2011 at 11:31

    In Timisoara incepand cu Ianuarie 2011 se resping pe banda cererile de recunoastere a grupei de munca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax