Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul adjunct al IPJ Alba, Milu Todea, achitat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa este definitivă

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, marţi, în dosarul de corupţie în care au fost inculpaţi fostul adjunct al IPJ Alba, comisarul şef Milu Constantin Todea şi subofiţerul Dănuţ Pleşa. Instanţa a menţinut decizia Curţii de Apel Alba Iulia, astfel că Milu Todea este achitat de acuzaţia privind infracţiunea, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de inculpat.

Vă prezentăm minuta ÎCCJ:

„Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi de inculpatul Pleşa Gheorghe Dănuţ împotriva sentinţei penale nr.139 din 23 noiembrie 2010 a Curţii de Apel Alba Iulia, Secţia penală, privind şi pe inculpatul Todea Constantin Milu. Obligă recurentul inculpat Pleşa Gheorghe Dănuţ la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 100 lei, reprezentând onorariul pentru apărarea din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul de avocat pentru apărarea din oficiu a intimatului inculpat Todea Constantin Milu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”.

Cei doi au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia din 18 iunie 2009, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a persoanei care a comis o infracţiune de corupţie. Cei doi angajaţi ai IPJ Alba au fost prezentaţi Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, anul trecut. Constantin Todea, la vremea aceea adjunct al IPJ Alba, a fost acuzat de către procurorii DNA că ar fi divulgat, cu ajutorul finului său, Dănuţ Pleşa, angajatului RAR Septimiu Buda, faptul că acesta este filat. În acea perioadă, Septimiu Buda, funcţionar public în cadrul Registrului Auto Român, a fost arestat pentru luare de mită. Cei doi poliţişti au fost judecaţi în stare de libertate.

Reamintim că instanţa de la Alba Iulia, în 23 noiembrie, a hotărât condamnarea inculpatului Dănuţ Pleşa la un an închisoare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru comiterea infracţiunii de favorizare a persoanei care a comis o infracţiune de corupţie. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe durata termenului de încercare de 3 ani.
Constantin Milu Todea, acuzat de infracţiunea de favorizare a persoanei care a comis o infracţiune a fost achitat, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită de inculpat.

Milu Todea ar putea reveni pe funcţia de conducere din cadrul IPJ Alba, de pe care a fost suspendat în 2009.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toby

    joi, 27.10.2011 at 17:43

    …..sefu-i sef si in sant……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax