Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fostul Cinema Columna intră în proprietatea Primăriei Alba Iulia. Ce se va întâmpla cu ruina din centrul municipiului

Publicat

Fosta clădire a Cinematografului ”Columna” din Alba Iulia va fi preluată de Primăria municipiului. 

Clădirea care în ultimii ani a devenit un adevărat focar de infecție, un cinematograf ”3 D” al mirosului de urină, gunoaielor și o locuință pentru persoanele fără adăpost, a fost motiv de corespondență între Primăria Alba Iulia și Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor (RADEF), societate care din 2018 se află în insolvență și de care aparține actuala ruină. 

Acum, RADEF și-a dat acordul ca fostul cinematograf să intre în posesia Municipiului Alba Iulia, însă compania înregistrează datorii către bugetul local.

Asta înseamnă că trebuie calculat ce datorii există și cum pot fi ele preluate odată cu clădirea. În acest sens a fost formată o comisie condusă de actualul viceprimar Raul Tudorașcu, iar, până la următoarea ședință de Consiliu Local din 15 septembrie, comisia trebuie să pună la punct toată documentația.

Consilierii locali vor decide în ultima ședință a acestui mandat dacă fostul Cinema Columna, acum un focar de infecție în spatele Primăriei Alba Iulia, va fi preluat în patrimoniul orașului.

Planurile actualei administrații sunt să demoleze clădirea și să mărească suprafața de parcare pentru blocurile din zonă.

”O lungă perioadă de timp, cinematograful Columna a fost prea mult <din alt film>, consecință a dorinței unora de a lăsa lucrurile în paragină. Ani de zile, acest faliment urban și funcțional, devenit piatră de încercare a răbdării celor care îl știu și locuiesc în apropiere, a fost dovada că, în România, sertarele ministerelor pot rămâne închise, bunăvoința este vasală ignoranței, iar prioritățile devin chestiuni de rezolvat doar în pragul colapsului.

A venit și momentul concluziilor pozitive. Cinematograful Columna va putea intra în proprietatea primăriei.

Am primit adresa oficială prin care RADEF, societate aflată în procedură de insolvență, anunță că și-a dat acordul cu privire la preluarea acestui imobil de către primărie. Urmează ca, foarte rapid, să desemnăm o comisie care să se ocupe de această preluare; împreună cu administratorul judiciar vom evalua activul și pasivul, având în vedere că RADEF înregistrează datorii către bugetul local.

Vrem ca, până la ședința de Consiliu Local din 15 septembrie, toate aceste aspecte să fie lămurite și să putem aproba preluarea. Nu există niciun dubiu că, după acești pași, neajunsurile pe care acest imobil le provoacă vor fi îndepărtate, iar spațiul se va folosi pentru parcări publice”, a declarat Voicu Paul, pentru alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax